Een zwarte keuken inrichten en stylen | Arte

Een zwarte keuken inrichten en stylen

22 February 2023

Een zwarte keuken is ‘je van het’. Tijdloos, chique en klassiek. De kleur vormt de basis, de rest van de sfeer en stijl bepaal je zelf. Ga voor industrieel, landelijk of modern. Werk met de juiste materialen en voeg passende accessoires toe. Wij helpen je een handje. Lees je mee?

Een industriële keuken in het zwart

Industriële keukens zijn ontzettend populair. En dat is niet voor niets. Ze zijn robuust, uniek en qua styling is van alles mogelijk. Een mooie optie is een matzwarte finish voor de keukenkastjes. Een keramisch keukenblad past daar perfect bij. Zet de puntjes op de i met industriële keukenlampen, houten krukken met metalen poten en koperkleurige handgrepen en kranen.

Wat dacht je van een zwarte, landelijke keuken?

Terug van weggeweest: de landelijke keuken. En dan niet in de standaard lichte kleuren, maar juist in het zwart. Modieus, elegant en eigentijds. Werk met rustieke elementen als een oven op pootjes, een kruidenrekje aan de wand en keukengerei op het aanrechtblad. Planten en houten accessoires doen het altijd goed. Kijk maar eens naar de inspiratiebeelden hieronder.

Landelijke zwarte keuken met keukenblad van Arte

Landelijke zwarte keuken met keukenblad van Arte

Landelijke zwarte keuken met keukenblad van Arte

Een zwarte moderne keuken

Een zwarte moderne keuken kenmerkt zich door een minimalistische, strakke en chique uitstraling. Vaak met een hoogglans afwerking. Dat zorgt niet alleen voor een luxe en moderne sfeer, het is ook gemakkelijk schoon te houden.

Ga voor een betonlook werkblad in combinatie met wit waardoor het geheel niet te donker wordt. Deze kleuren en materialen zorgen voor een rustige basis. Mis je wat warmte in je zwarte keuken? Voeg dan houten elementen en materialen als koper toe. Dan komt die gezelligheid weer helemaal terug.

Zwart keukenblad van Arte

Welk keukenblad past bij een zwarte keuken?

Een betere vraag is eigenlijk: welke niet? Het fijne aan een zwarte keuken is dat je alle kanten op kunt. De materiaalkeuze hangt af van wat jij belangrijk vindt.

  • Composiet is een regelrechte topper en gewild door de hoge kwaliteit en rustige, chique uitstraling.
  • Marmer brengt mediterrane sferen in oer-Hollandse keukens. Een bijzondere verrijking van je zwarte keuken.
  • Een granieten aanrechtblad is het summum van keukenluxe en bovendien onderhoudsvriendelijk.
  • Neolith is van 100% natuurlijk materiaal en voor oneindig veel toepassingen geschikt.

Materiaal uitgekozen? Check. Tijd voor wat kleur. In ons uitgebreide kleurenassortiment kies jij gemakkelijk je favoriet.  Een kleur liever in het echt bekijken? Vraag een sample aan of ga langs bij een van onze verkooppunten.

Realiseer de keuken van je dromen

Bepaal welke stijl het beste bij je past en creëer de zwarte keuken van je dromen. Er is maar één stijl die telt: en dat is die van jou. Bekijk onze blogpagina voor de laatste trends, tips, de nieuwste materialen en andere keuken gerelateerde onderwerpen. Veel leesplezier!

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?