De voordelen van een keramiek keukenblad | Arte Groep

De voordelen van een keramiek keukenblad

5 juli 2021

Een keukenblad van keramiek is de laatste jaren erg in trek. En wij begrijpen wel waarom! Keramiek heeft namelijk een hele berg goede eigenschappen. Zo bestaat een keramieken aanrechtblad uit verschillende lagen keramisch materiaal, die onder hoge temperaturen en druk worden gebakken. Op deze manier ontstaat er een ontzettend hard en hittebestendig blad waar je jarenlang plezier van hebt. In deze blog nemen we je mee langs de verschillende voordelen van keramiek. Lees snel verder!

De voordelen van keramiek als keukenblad

Zoals je al hebt kunnen lezen, kent een keramiek veel voordelen. Het is een oersterk, maar lichtgewicht materiaal dat erg makkelijk in onderhoud is. Ook is een keramisch werkblad waterdicht, hitte-, kras- en vlekbestendig en erg hygiënisch. Maar dat niet alleen. We zetten er nog een aantal op een rijtje:

  • Een keramieken keukenblad van Arte is hartstikke duurzaam. Het blad zelf gaat niet alleen lang mee, maar wordt door ons ook op een verantwoorde manier geproduceerd. Met oog voor mens én milieu. Koken zonder zorgen dus!
  • Keramiek is verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen. Je vindt dus altijd iets wat bij jou en je keuken past. Let wel: de daadwerkelijke platen kunnen een beetje afwijken van de foto. Kom dan ook langs bij een van onze verkooppunten bij jou in de buurt.

Zitten er dan geen nadelen aan?

Nou. Niet veel! Let wel goed op de afwerking van het materiaal. Een gepolijste en softglans variant is gevoeliger voor krassen.

In vergelijking met graniet en composiet, is keramiek stootgevoeliger.

Pas op met zuren, harde schuurmiddelen, chloor en andere agressieve chemische producten. Hier is een werkblad van keramiek gevoelig voor. Komt er toch een bijtende stof op het oppervlak? Verwijder deze dan direct om schade te voorkomen. Op deze manier gaat jouw werkblad nog langer mee.

Keukenblad van keramiek onderhouden

Een keramisch blad heeft weinig onderhoud nodig. Dagelijks even schoonmaken is vaak voldoende. Dit doe je idealiter met een lauwwarm sopje van ArteCream. Reinig het blad na met wat water en droog af met een schone doek. Zo is jouw blad binnen mum van tijd weer als nieuw.

Gaat jouw voorkeur uit naar een mat blad in een donkere tint? Dan is er wat extra onderhoud vereist. Op deze kleur zie je vetvlekken, druppels en vingerafdrukken eerder. Deze verwijder je echter eenvoudig met een stukje keukenpapier en glasreiniger.

Is jouw interesse gewekt? En wil jij jouw nieuwe keukenblad eens van dichtbij bekijken? Kom dan langs bij een van onze verkooppunten. Er zit er altijd een bij jou in de buurt.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?