Neolith by Arte keukenbladen – Arte Groep

Neolith by Arte keukenbladen

Description

Het Neolith keukenblad is het resultaat van een selectie van de beste grondstoffen en van een revolutionair en technisch hoogstaand productieproces, dat bekend staat als ‘sintering’. Hierdoor, en dankzij de talrijke uitgebreide kwaliteitscontroles in de hele productieketen, wordt een compact oppervlak van groot formaat en minimale dikte met bijzondere eigenschappen verkregen. Neolith Sintered Slab Tiles is ontworpen in Spanje door TheSize. Het is van 100% natuurlijk materiaal met bijzondere en fysisch-mechanische eigenschappen, wat het geschikt maakt voor oneindig veel toepassingen binnen en buiten.

Let op: binnen het Neolith assortiment kunnen de eigenschappen op kleurniveau afwijken. De specifieke kleuren zoals op de afbeeldingen weergegeven zijn slechts indicaties van de daadwerkelijke kleuren. Arte biedt u de mogelijkheid om op afspraak de verschillende materialen en kleuren te komen bekijken in onze showroom. Neem hiervoor contact met ons op.

Uitzoekkleuren:

Let op; door de bijzondere levendige structuur van materialen zijn de monsters van onze uitzoekkleuren niet representatief, wij raden u dan ook aan om de volgende Neolith materialen te komen bekijken bij Arte:

  • Pierre Bleue silk
  • Pulpis silk

Bekijk onze dealerkaart voor een dealer bij u in de buurt.

Properties

Maintenance

ArteKeramiek / Neolith

ArteKeramiek en Neolith zijn industrieel vervaardigde, hoogwaardige materialen met natuurlijke grondstoffen, een mooi staaltje vakmanschap gemaakt in een hypermoderne fabriek.

Wat mag u nooit gebruiken?
Voor alle ArteKeramiek en Neolith producten geldt dat u o.a. de volgende producten nooit mag gebruiken:

  • Gebruik geen afbijtmiddelen, bijtende soda of producten met een pH-waarde hoger dan 10;
  • Gebruik op composiet geen sterk zuurhoudende of alkalische reinigingsmiddelen. Deze kunnen het oppervlak aantasten;
  • Gebruik geen chloorhoudende producten;
  • Gebruik geen agressieve ontvetters met een hoge minerale vulstof of zeer agressieve producten zoals ovenreinigers of sterk geconcentreerde schoonmaakmiddelen.

Aandachtspunten
U heeft gekozen voor een sterk blad. Toch is het verstandig om op bepaalde zaken te letten:

  • Ga nooit op het blad zitten of staan;
  • Arte adviseert om geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter;
  • Arte adviseert om nooit rechtstreeks te hakken of te snijden op het blad. Gebruik altijd een snijplank;
  • Het te vroeg openzetten van de vaatwasser kan door de hete dampen het product beschadigen.

Onderhoud ArteKeramiek en Neolith

Onderhoud – ArteCream

In gebruik nemen
Maak de dag na plaatsing het blad eerst grondig schoon met een sopje van ArteCream en een zachte doek. U dient het blad daarna goed na te spoelen met water en droog te maken met een stukje keukenrol of schone, pluisvrije doek.

Toepassing
Keukenbladen van ArteKeramiek / Neolith kunt u schoonhouden met een lauwwarm sopje van ArteCream. U dient dan wel het blad goed na te reinigen met water en vervolgens droog te maken. Het droogmaken is eenvoudiger als u het water vooraf met een kleine, volledig kunststoffen trekker naar de spoelbak wegtrekt.

Extra onderhoud
Donkere tinten kunnen zeker in een matte uitvoering extra onderhoud vragen. Vanwege de kleurstelling zijn vetvlekken, druppels en vingerafdrukken eerder zichtbaar. Kleine, niet hardnekkige vetvlekjes kunt u eenvoudig verwijderen door een stukje keukenpapier in te sprayen met een beetje glasreiniger en daarmee over de betreffende plaats te wrijven. Kalkvlekken op het blad of rond de kraan kunt u het beste verwijderen met natuurlijk azijn. Hardnekkige vlekken en aangekoekte resten verwijdert u met een zachte spons en een sopje van ArteCream.

Properties

Een Neolith aanrechtblad is een compact oppervlak dat uitermate hittebestendig is. Dankzij de hardheid van het oppervlak is Neolith bestand tegen krassen en slijtage. Het materiaal heeft ook een hoge breeksterkte en is bestand tegen druk- en gewichtsbelasting. Een aanrechtblad van Neolith is erg onderhoudsvriendelijk.

Download hier het eigenschappenoverzicht van Neolith.

FAQ

Wat is de beste manier om een werkblad van Neolith te onderhouden?

Een werkblad van Neolith by Arte kunt u onderhouden met schoon warm leidingwater en een (microvezel)doek of eventueel met een milde allesreiniger of een neutrale zeep. Kalkvlekken kunnen verwijderd worden met Viakal of een natuurlijk blanke azijn.

Lees hier meer over het onderhoud van een Neolith by Arte werkblad.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?