Dekton by Arte keukenbladen – Arte Groep

Dekton by Arte keukenbladen

Description

Het Dekton keukenblad is een materiaal dat niet mag ontbreken in het assortiment van Arte. Dekton is hèt ultracompacte oppervlak van Cosentino. Het Dekton keukenblad is het resultaat van een versnelde versie van natuurlijke natuursteenprocessen. Het productieproces is een geavanceerde mix van grondstoffen die gebruikt wordt om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken. Centraal staat de PST-technologie (Particle Sintering Technology), die minerale deeltjes ‘sintert’ zodat ze samensmelten en hun interne structuur verandert. Op die manier ontstaat een nieuwe massa die onder hoge temperaturen en extreme druk ultracompact wordt gemaakt: Dekton.

Let op: binnen het Dekton assortiment kunnen de eigenschappen op kleurniveau afwijken. De specifieke kleuren zoals op de afbeeldingen weergegeven zijn slechts indicaties van de daadwerkelijke kleuren. Arte biedt u de mogelijkheid om op afspraak de verschillende materialen en kleuren te komen bekijken in onze showroom. Neem hiervoor contact met ons op.

Let op: xgloss varianten hebben andere eigenschappen dan een matte variant. Een xgloss variant is gevoeliger voor krassen. Download hier het eigenschappen overzicht van Dekton.

Bekijk onze dealerkaart voor een dealer bij u in de buurt.

Properties

Maintenance

Dekton

Dekton by Arte is een industrieel vervaardigd, hoogwaardig materiaal met natuurlijke grondstoffen, een mooi staaltje vakmanschap gemaakt in een hypermoderne fabriek.

Wat mag u nooit gebruiken?
Voor alle Dekton producten geldt dat u o.a. de volgende producten nooit mag gebruiken:

  • Gebruik geen afbijtmiddelen, bijtende soda of producten met een pH-waarde hoger dan 10;
  • Gebruik bij Dekton geen sterk zuurhoudende of alkalische reinigingsmiddelen. Deze kunnen het oppervlak aantasten;
  • Gebruik geen chloorhoudende producten;
  • Gebruik geen agressieve ontvetters met een hoge minerale vulstof of zeer agressieve producten zoals ovenreinigers of sterk geconcentreerde schoonmaakmiddelen.

Aandachtspunten
U heeft gekozen voor een sterk blad. Toch is het verstandig om op bepaalde zaken te letten:

  • Ga nooit op het blad zitten of staan;
  • Arte adviseert om geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter;
  • Arte adviseert om nooit rechtstreeks te hakken of te snijden op het blad. Gebruik altijd een snijplank;
  • Het te vroeg openzetten van de vaatwasser kan door de hete dampen het product beschadigen.

Onderhoud Dekton by Arte

Onderhoud – ArteCream

In gebruik nemen
Maak de dag na plaatsing het blad eerst grondig schoon met een sopje van ArteCream en een zachte doek. U dient het blad daarna goed na te spoelen met water en droog te maken met een stukje keukenrol of schone, pluisvrije doek.

Toepassing
Keukenbladen van Dekton by Arte kunt u schoonhouden met een lauwwarm sopje van ArteCream. U dient dan wel het blad goed na te reinigen met water en vervolgens droog te maken. Het droogmaken is eenvoudiger als u het water vooraf met een kleine, volledig kunststoffen trekker naar de spoelbak wegtrekt.

Extra onderhoud
Donkere tinten kunnen zeker in een matte uitvoering extra onderhoud vragen. Vanwege de kleurstelling zijn vetvlekken, druppels en vingerafdrukken eerder zichtbaar. Kleine, niet hardnekkige vetvlekjes kunt u eenvoudig verwijderen door een stukje keukenpapier in te sprayen met een beetje glasreiniger en daarmee over de betreffende plaats te wrijven. Kalkvlekken op het blad of rond de kraan kunt u het beste verwijderen met natuurlijk azijn. Hardnekkige vlekken en aangekoekte resten verwijdert u met een zachte spons en een sopje van ArteCream.

Properties

Een Dekton aanrechtblad is een oppervlak dat door hoge temperaturen ultracompact is gemaakt. Het materiaal is sterk bestand tegen hitte, vlekken, krassen, schokken en slijtage. Een aanrechtblad van Dekton is erg onderhoudsvriendelijk.

Let op: xgloss varianten hebben andere eigenschappen dan een matte variant. Een xgloss variant is gevoeliger voor krassen. Download hier het eigenschappen overzicht van Dekton.

FAQ

Wat is de beste manier om een werkblad van Dekton te onderhouden?

Een werkblad van Dekton by Arte kunt u onderhouden met schoon warm leidingwater en een (microvezel)doek of eventueel met een milde allesreiniger of een neutrale zeep. Kalkvlekken kunnen verwijderd worden met Viakal of een natuurlijk blanke azijn.

Lees hier meer over het onderhoud van een Dekton by Arte werkblad.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?