Granieten keukenbladen - Arte Groep

Graniet, marmer en hardstenen keukenbladen

Beschrijving

Graniet, marmer en hardsteen zijn grote rijkdommen van de natuur. Ontstaan door de stolling van magma en gestuwd door natuurlijke krachten. Een granieten keukenblad betekent een eeuwenoud gesteente met een eigen karakter.

Dit natuurlijke materiaal kent binnen elke soort, kleur en zelfs binnen dezelfde plaat veel natuurlijk gevormde variaties zoals kleur- en structuurverschillen, concentraties van mineralen, putjes, aders en kleine haarscheurtjes. Deze bijzondere kenmerken onderstrepen de echtheid en natuurlijke oorsprong van het materiaal.

Wanneer u kiest voor een keukenblad van hardsteen of marmer, dan kiest u daarmee voor een prachtig en levend product, een echt stukje natuur in uw keuken. Ten opzichte van andere steensoorten ‘leeft’ uw blad nog meer. Hardsteen en marmer zijn daarom steensoorten die extra aandacht behoeven.

Let op: binnen het ArteGraniet assortiment kunnen de eigenschappen op kleurniveau afwijken. De specifieke kleuren zoals op de afbeeldingen weergegeven zijn slechts indicaties van de daadwerkelijke kleuren. Arte biedt u de mogelijkheid om op afspraak de verschillende materialen en kleuren te komen bekijken in onze showroom. Neem hiervoor contact met ons op.

Uitzoekkleuren:

Let op; door de bijzondere levendige structuur van materialen zijn de monsters van onze uitzoekkleuren niet representatief, wij raden u dan ook aan om de volgende graniet materialen te komen bekijken bij Arte:

 • Belvedere
 • Blanco Morado
 • Multicolor Red
 • Nero Marinace
 • Nero Profondo
 • Nero Profondo leather
 • Opal Grey
 • Rose Terra
 • Shivakashi
 • Silver Waves
 • Tan Brown
 • Marmer Carrara
 • Hardsteen donker gezoet

 

Bekijk onze dealerkaart voor een dealer bij u in de buurt.

Eigenschappen

Onderhoud

Graniet

Graniet is één van de grootste rijkdommen van onze aarde, ontstaan door de stolling van magma, gestuwd door natuurlijke krachten. Een eeuwenoud gesteente met een eigen karakter, één brok puur natuur, hard en robuust. Dit natuurlijke materiaal kent binnen elke soort, kleur en zelfs binnen dezelfde plaat veel natuurlijk gevormde variaties zoals kleur- en structuurverschillen, concentraties van mineralen, putjes, aders en kleine haarscheurtjes. Deze bijzondere kenmerken onderstrepen de echtheid en natuurlijke oorsprong van het materiaal. Al deze materialen hebben een open structuur (poriën) en vergen onderhoud.

Wat mag u nooit gebruiken?
Voor alle granieten geldt dat u o.a. de volgende producten nooit mag gebruiken:

 • Krachtige/agressieve reinigingsmiddelen;
 • Schuurmiddelen en/of schuursponzen;
 • Vloeibare schuurmiddelen;
 • Warme of hete vetten;
 • Middelen die salpeterzuur bevatten;
 • Zuurhoudende kitten of lijmen.

Aandachtspunten
U heeft gekozen voor een natuurstenen aanrechtblad. Het is daarom verstandig om op bepaalde zaken te letten:

 • Ga nooit op het blad zitten of staan;
 • Arte adviseert om geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter;
 • Arte adviseert om nooit rechtstreeks te hakken of te snijden op het blad. Gebruik altijd een snijplank;
 • Het te vroeg open zetten van de vaatwasser kan door de hete dampen het product beschadigen;
 • Verschillende huishoudelijke reinigingsmiddelen zijn ongeschikt voor natuursteen. Lees daarom altijd eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Onderhoud ArteGraniet gepolijst

Onderhoud – ArteCare
ArteCare is een speciaal ontwikkeld, duurzaam onderhoudsmiddel voor Graniet (gepolijst). Bij een juiste toepassing beschermt dit middel tegen het binnendringen van vervuiling in het blad.

In gebruik nemen
Voordat u het blad van Graniet (gepolijst) in gebruik neemt, dient u het eerst te behandelen met de bijgeleverde ArteCare.
Toepassing
Breng op het gereinigde en droge blad van graniet (gepolijst) een klein beetje ArteCare met een pluisvrije doek gelijkmatig aan en laat het intrekken. Bij sterk zuigende soorten dient u de behandeling na ongeveer 15 minuten te herhalen. Neem overtollig ArteCare met een zuivere pluisvrije doek op. Het wordt altijd aanbevolen de behandeling op een onopvallende plaats te testen.

Onderhoud – ArteGraniet antiek/leather en Hardsteen/Marmer
ArteProtect (impregneermiddel) en Arte TopCleaner zijn speciaal ontwikkelde, duurzame onderhoudsmiddelen voor ArteGraniet antiek/leather en Hardsteen/Marmer.

In gebruik nemen
Voordat u het ArteGraniet, hardsteen of marmer blad in gebruik neemt, dient u het eerst schoon te maken met Arte TopCleaner om het vervolgens te behandelen met de bijgeleverde ArteProtect. Let daarbij op uw nieuwe kitranden.

Onderhoud – ArteProtect (impregneermiddel)
Toepassing
Op het gereinigde en droge Hardsteen / Marmer en Graniet een kleine hoeveelheid ArteProtect met een pluisvrije doek gelijkmatig aanbrengen en kort laten intrekken, daarna goed uitspoelen. Bij sterk zuigende soorten de behandeling na ongeveer 15 minuten herhalen. Overtollig impregneer met een zuivere, pluisvrije doek opnemen. Het wordt altijd aanbevolen de behandeling op een onopvallende plaats te testen.

Extra onderhoud
Voor alle materialen geldt, dat delen achter of naast de kookgelegenheid en spoeldeel extra onderhoud vragen om deze te beschermen tegen indringen van dampen, vocht en vetten. Met name de natuurstenen achterwand boven de kookplaat heeft extra bescherming nodig.

Onderhoud – Arte TopCleaner
Toepassing
Richt de spray op het oppervlak en spray een kleine hoeveelheid op het blad. Laat het enkele minuten inwerken en veeg het blad vervolgens schoon met een droge, pluisvrije doek. Het wordt altijd aanbevolen de behandeling op een onopvallende plaats te testen. Let op! Gebruik geen andere schoonmaakmiddelen, deze kunnen bijtende stoffen bevatten waar uw aanrechtblad niet tegen kan.

Extra onderhoud
Donkere tinten zullen zeker in een matte uitvoering (leather, antiek of gezoet) extra onderhoud vragen. Bij deze kleuren zullen vetvlekken, druppels en vingerafdrukken eerder zichtbaar zijn. Kleine, niet hardnekkige vetvlekjes kunt u het eenvoudigst verwijderen door een stukje keukenpapier in te sprayen met een beetje Arte TopCleaner en daarmee over de betreffende plaats te wrijven.

Eigenschappen

De harde, sterke, mineralen van ArteGraniet geven uw granieten blad een krasbestendigheid die het koken comfortabel maakt. Graniet is bijzonder zuurbestendig. Zuren die gebruikt worden in de keuken zoals limonade, citroenzuur of sinaasappelsap, kunnen probleemloos worden gebruikt op een granieten aanrechtblad

Doordat marmer / hardsteen voornamelijk uit kalk is het materiaal gevoelig voor vlekken, krassen en zuren. Lees het onderhoudsadvies aandachtig door om uw marmeren / hardstenen keukenblad mooi te houden.

Download hier het eigenschappen overzicht van graniet (gepolijst), graniet (antiek/leather) en hardsteen/marmer.

Impressie

FAQ

Waarom zitten er adertjes in mijn granieten keukenblad?

Graniet komt uit de natuur. Elke granieten plaat is anders van kleur, vorm en structuur. Soms zitten er adertjes in het blad, soms ook niet. De adertjes zijn, net als de putjes, vlekjes en kleurschakeringen, het resultaat van de manier waarop graniet miljoenen jaren geleden door Moeder Aarde gevormd is. De kleine adertjes onderstrepen de echtheid van het materiaal. Omdat iedere plaat (waarvan het keukenblad gemaakt wordt) er net iets anders uitziet, raadt Arte aan om een granieten plaat uit te komen zoeken in onze fabriek. Uiteraard in overleg met de keukenspeciaalzaak. Want graniet is uniek. Puur natuur dus!

Wat is de beste manier om een granieten werkblad te onderhouden?

Om een granieten keukenblad te onderhouden, kunt u de het blad impregneren met een speciaal ontwikkeld impregneermiddel. Dit impregneermiddel is te vinden in het onderhoudspakket.
Voor de meeste granieten keukenbladen geldt dat een blad twee à drie keer per jaar geïmpregneerd dient te worden. Voor het algemeen dagelijks onderhoud voldoet een (microvezel)doek en warm water.

Lees hier meer over het onderhoud van een granieten blad.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?