ArteStone keukenbladen – Arte Groep

ArteStone keukenbladen

Beschrijving

Wij presenteren u graag het composiet keukenblad ArteStone: een industrieel vervaardigde composietsteen die geheel bestaat uit natuurlijke grondstoffen en kwarts.

Door de natuurlijke materialen is ieder stukje ArteStone uniek. Pigmentconcentraties, vlekjes, putjes en krasjes benadrukken de echtheid van het composiet keukenblad ArteStone en geven uw keuken een frisse en tijdloze uitstraling. Het composiet aanrechtblad ArteStone is bestand tegen krassen, kleuren, corrosie en hitte.

Let op: binnen het ArteStone assortiment kunnen de eigenschappen op kleurniveau afwijken. De specifieke kleuren zoals op de afbeeldingen weergegeven zijn slechts indicaties van de daadwerkelijke kleuren. Arte biedt u de mogelijkheid om op afspraak de verschillende materialen en kleuren te komen bekijken in onze showroom. Neem hiervoor contact met ons op.

Uitzoekkleuren:

Let op; door de bijzondere levendige structuur van materialen zijn de monsters van onze uitzoekkleuren niet representatief, wij raden u dan ook aan om de volgende composiet materialen te komen bekijken bij Arte:

  • Concreto Light
  • Concreto Dark

Bekijk onze dealerkaart voor een dealer bij u in de buurt.

Eigenschappen

Onderhoud

Composiet

Silestone by Arte en ArteStone zijn industrieel vervaardigde, hoogwaardige materialen met natuurlijke grondstoffen, een mooi staaltje vakmanschap gemaakt in een hypermoderne fabriek.

Wat mag u nooit gebruiken?
Voor alle composieten geldt dat u o.a. de volgende producten nooit mag gebruiken:

  • Gebruik geen afbijtmiddelen, bijtende soda of producten met een pH-waarde hoger dan 10;
  • Gebruik op composiet geen sterk zuurhoudende of alkalische reinigingsmiddelen. Deze kunnen het oppervlak aantasten;
  • Gebruik geen chloorhoudende producten;
  • Gebruik geen agressieve ontvetters met een hoge minerale vulstof of zeer agressieve producten zoals ovenreinigers of sterk geconcentreerde schoonmaakmiddelen.

Aandachtspunten
U heeft gekozen voor een sterk blad. Toch is het verstandig om op bepaalde zaken te letten:

  • Ga nooit op het blad zitten of staan;
  • Arte adviseert om geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter;
  • Arte adviseert om nooit rechtstreeks te hakken of te snijden op het blad. Gebruik altijd een snijplank;
  • Het te vroeg openzetten van de vaatwasser kan door de hete dampen het product beschadigen.

Onderhoud Silestone by Arte en ArteStone

Onderhoud – ArteCream

In gebruik nemen
Maak de dag na plaatsing het blad eerst grondig schoon met een sopje van ArteCream en een zachte doek. U dient het blad daarna goed na te spoelen met water en droog te maken met een stukje keukenrol of schone, pluisvrije doek.

Toepassing
Keukenbladen van Silestone by Arte en ArteStone kunt u schoonhouden met een lauwwarm sopje van ArteCream. U dient dan wel het blad goed na te reinigen met water en vervolgens droog te maken. Het droogmaken is eenvoudiger als u het water vooraf met een kleine, volledig kunststoffen trekker naar de spoelbak wegtrekt.

Extra onderhoud
Donkere tinten kunnen zeker in een matte uitvoering extra onderhoud vragen. Vanwege de kleurstelling zijn vetvlekken, druppels en vingerafdrukken eerder zichtbaar. Kleine, niet hardnekkige vetvlekjes kunt u eenvoudig verwijderen door een stukje keukenpapier in te sprayen met een beetje glasreiniger en daarmee over de betreffende plaats te wrijven. Kalkvlekken op het blad of rond de kraan kunt u het beste verwijderen met natuurlijk azijn. Hardnekkige vlekken en aangekoekte resten verwijdert u met een zachte spons en een sopje van ArteCream.

Eigenschappen

Het composiet aanrechtblad ArteStone is bestand tegen koffie- en wijnvlekken, citroensap, olijfolie, azijn, make-up en vele andere hedendaagse vlekkenmakers. De samensmelting van kwarts en polyesterhars en het gebruikte vibrocompressiesysteem zorgen voor een opperbeste bescherming tegen schokken. Wij adviseren om zorgvuldig met het ArteStone aanrechtblad om te gaan en geen hete pannen of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter.

Download hier het eigenschappenoverzicht van ArteStone.

Impressie

FAQ

Wat is de beste manier om een composiet werkblad te onderhouden?

Een composieten werkblad kunt u onderhouden met schoon, warm leidingwater en een (microvezel)doek of eventueel met een milde allesreiniger of een neutrale zeep. Kalkvlekken zoals witte kringen kunt u verwijderen met een natuurlijk blanke azijn. Giet een beetje azijn over de vlek en laat het 2 à 3 minuten liggen, veeg daarna het blad af en spoel het na met schoon leidingwater. Kalkaanslag kunt u eventueel langer in laten weken door middel van een kompres. Borstel daarna met een zacht borsteltje en heet water het blad schoon, spoel het blad altijd na met schoon leidingwater.

Wat zijn de aandachtspunten van composiet?

Gebruik geen chloorproducten of afbijt- en onverdunde bleekmiddelen direct op het blad. Plaats geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand. Gebruik altijd een onderzetter.

Lees hier meer over het onderhoud van een composieten blad.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?