Ontdek de keukentrends voor 2022 | Arte

Ontdek de 7 keukentrends voor 2022

12 April 2022

De keukentrends voor 2022 vliegen je waarschijnlijk om de oren. Er is zoveel moois te ontdekken! Wij helpen je op weg om de keuken van jouw dromen uit te zoeken. Op deze pagina vind je onze 7 favoriete trends voor 2022. Met welke ga jij aan de slag?

Jouw keuken inrichten volgens de laatste trends?

Je hebt er een dagtaak aan. Pinterest afstruinen, magazines doorbladeren, moodboards bij elkaar knippen. Leuk, maar niet altijd even praktisch. Daarom navigeer je voortaan regelrecht naar onze website, wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor je volgende project in de keuken. Dé keukentrends voor dit jaar, hier komen ze.

1. Leven is beleven, juist in de keuken

We zijn (en blijven) met z’n allen steeds meer thuis. Dat vertaalt zich naar de manier waarop we onze keuken gebruiken. Het is allang verleden tijd dat er in een keuken alleen gekookt wordt. De keuken is een centrale ruimte, een ontmoetingsplek, een plek waar je leeft in plaats van een ruimte waar je alleen kookt. Bijvoorbeeld door een grote tafel te plaatsen met genoeg ruimte voor familie en vrienden. Eventueel van hetzelfde materiaal als het aanrecht. Een andere optie: een keukeneiland met plek voor meerdere stoelen. Want samen geniet je het meest!

2. Doe maar lekker duurzaam

We kiezen steeds vaker voor duurzame materialen. En dat is een goede zaak. Het is niet alleen beter voor de planeet, het gaat ook nog eens veel langer mee. Neem een keramisch keukenblad. Bijna niet kapot te krijgen! Ook voor op de lange termijn een uitstekende investering. Dat is pas echt met één steen het verschil maken.

3. Combineren kun je leren

En dan hebben we het niet alleen over het combineren van verschillende stijlen. Ook het mixen van merken en materialen is één van de keukentrends van 2022. Leef jezelf uit in de keuken. Combineer een strak en minimalistisch keukenblad met klassieke kastjes. Of kies voor een keukenblad van natuursteen of composiet in combinatie met een industrieel ontwerp. Houd je vooral niet in en creëer je eigen stijl.

4. Keukentrends in het klein

Geef je keuken een nieuwe look met een relatief kleine verandering. Een budgetvriendelijke manier voor een nieuwe look in je keuken!

  • Ga voor een nieuw keukenblad, Xclusive Keramiek is momenteel erg populair
  • Betegel de achterwand van je keuken in visgraatmotief
  • Geef je keukenkastjes een lik verf. Wat dacht je van matzwart?
  • Vervang de handgrepen, geloof ons: het maakt een wereld van verschil

5. Rust met een ruw randje

Robuust. Stoer. Ruimtelijk. Dat zijn dé kenmerken van een industriële keuken. Zeer geliefd en wij begrijpen wel waarom. Zoals je net al las, is het mixen van materialen één van de keukentrends dit jaar. Ook in een industriële keuken zien we dit terug. Combineer bijvoorbeeld een betonlook keukenblad met houten kastjes, een RVS kraan en een trendy kamerplant. Helemaal af!

6. Een zwarte keuken

Een zwarte keuken is in 2022 nog steeds hip and happening. Het geeft je keuken een stijlvolle look en past bij elke woonstijl. Een veel gekozen variant is die met een marmerlook werkblad en zwarte keukenkastjes. Zo creëer je een rijke en warme sfeer.

7. Marmer is terug van (nooit) weggeweest

Van kleine details tot compleet keukenblad. Marmer geeft je keuken een authentieke en levendige uitstraling. Geen fan van het onderhoud? Dan is een Xclusive Keramiek keukenblad in marmerlook iets voor jou. Wel de lusten, niet de lasten.

Benieuwd naar meer keukentrends voor 2022?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk ons blog voor tips, inspiratie en informatie over keukenbladen. Onze materialen in het echt bekijken? Maak een afspraak bij een van onze verkooppunten. Er zit er altijd een bij jou in de buurt.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?