Marmerlook, de trend van het moment | Arte Groep

Marmerlook, de trend van het moment

23 mei 2020

Helemaal terug van (nooit) weggeweest: marmer. Het is dé trend van dit moment, met name in de keuken. We zien het op verschillende manieren terug. Van spatwanden en accessoires tot volledige keukenbladen. Niet alleen in haar natuurlijke vorm, ook de marmerlook wint meer en meer aan populariteit. In deze blog nemen we je mee in de wereld van marmer, en waarom dit materiaal ook bij jou op je ‘het overwegen waard’ lijstje mag.

Een keukenblad van marmer

Marmer is een prachtig natuurproduct. Net als graniet is marmer een steensoort die diep in de aardkorst wordt gevormd. Marmer is gemetamorfoseerd kalksteen en is een vrij gevoelig materiaal. Wanneer het materiaal niet zorgvuldig onderhouden wordt, kunnen er vlekken en krassen ontstaan.

Eén van de redenen waarom marmer dan toch zo populair is? De levendige structuur en authentieke uitstraling. De ene marmeren plaat heeft meer aderstructuur dan de anderen. Dit is ook direct de reden waarom marmer zo gevoelig is. De aders (de scheidingen tussen structuren) zijn zwakke plaatsen waarop een plaat makkelijk kan breken. Daarnaast is het een poreus materiaal, waardoor water en andere vloeistoffen hier makkelijk in kunnen trekken. Het gevolg? Vlekken en kringen. Houd hier dus rekening mee wanneer je kiest voor een aanrechtblad van echt marmer.

Marmerlook: wel de lusten, niet de lasten

Ben je gek op de look van marmer? Maar ben je minder fan van onderhoud? Kies dan voor een marmerlook keukenblad! Een marmerlook keukenblad is bijna niet van echt te onderscheiden. Hiermee voorzie jij jouw keuken dus van dezelfde luxe uitstraling, maar met minder gevoelig materiaal.

Deze marmerlook aanrechtbladen worden bijvoorbeeld gemaakt van Dekton, Neolith of (Xclusive) Keramiek. Deze materialen zijn in tegenstelling tot marmer ijzersterk, makkelijk te onderhouden én met diezelfde natuurlijke uitstraling als marmer.

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?