Duurzame keuken | Arte Groep

Deze soorten keukenbladen komen het beste tot hun recht in een duurzame keuken

5 juni 2020

Wanneer je gaat voor een duurzame keuken, kies je niet alleen voor een lange levensduur. Je kiest ook voor een keuken waarin de materialen op een verantwoorde manier gewonnen en verwerkt zijn. Met een keukenblad van materialen als Silestone, Dekton en Neolith kies je voor het beste van twee werelden. Daarom zetten we deze duurzame materialen in deze blog in de schijnwerpers!

Een keukenblad van Silestone by Arte

Silestone by Arte is gemaakt van een composietgesteente dat bestaat uit pure kwarts, hoogwaardige hars en kleurstoffen. Aan deze mix worden vaak ook kleine stukjes glas, spiegel of granietkorrels toegevoegd voor een nog mooier effect. Hierdoor krijgt een keukenblad van Silestone een mooie, strakke uitstraling.

Het is zo dicht en slijtvast, dat het de meeste steensoorten overtreft en daarnaast ook nog eens bijna onderhoudsvrij is. Silestone is in een grote verscheidenheid aan kleuren te verkrijgen en is dan ook een echte aanwinst voor jouw duurzame keuken.

Een aanrechtblad van Dekton in jouw duurzame keuken

Dekton is het ultracompacte keukenblad van Cosentino. Dekton is een geavanceerde mix van grondstoffen. Voor de vervaardiging van het product wordt gebruikt gemaakt van TSP-technologie, een versnelde versie van natuurlijke natuursteenprocessen. Dekton is sterker dan composiet en slijtvaster dan graniet.

Doordat Dekton bestand is tegen vorst, dooien én uv-straling is dit materiaal daarnaast ook uitermate geschikt voor een duurzame keuken buiten! Lees hier meer over Dekton als duurzaam aanrechtblad!

Een Neolith keukenblad: een echte eyecather

Kies je voor Neolith? Dan kies je voor de beste grondstoffen en voor een revolutionair en technisch hoogstaand productieproces. Het resultaat hiervan is een compact keukenblad van groot formaat met een minimale dikte. Perfect voor een duurzame keuken! Doordat Neolith van 100% natuurlijk materiaal wordt gemaakt (met bijzondere fysisch-mechanische eigenschappen) is het geschikt voor oneindig veel toepassingen binnen en buiten.

Neolith heeft een ontzettend levendige structuur waardoor eigenlijk ieder kleurvoorbeeld het niet tot z’n recht laat komen. Bekijk dit materiaal dan ook altijd in de showroom voor de meest waarheidsgetrouwe indruk.

Realiseer jouw duurzame keuken

Meer weten over welk materiaal het beste tot zijn recht komt in jouw keuken? Of wil je meer informatie over Arte en ons duurzame DNA? Neem dan contact met ons op of kom langs bij een dealer bij jou in de buurt.

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?