Xclusive Keramiek – Arte Groep

Xclusive Keramiek

Beschrijving

Een keramisch keukenblad is favoriet. Dat komt door de vele goede eigenschappen. Een keramiek aanrechtblad bestaat uit lagen keramisch materiaal, gevormd door verhitting en druk. Daardoor is een keramisch keukenblad zeer hard en hittebestendig.

De collectie Xclusive Keramiek is een selectie prachtige marmer imitaties in keramiek. Dit assortiment is een exclusieve lijn binnen Arte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Let op: gepolijste en softglans varianten hebben andere eigenschappen dan een matte variant. Een gepolijste of softglans variant is gevoeliger voor krassen. Download hier het eigenschappen overzicht van keramiek.

 

Eigenschappen

Onderhoud

Xclusive Keramiek

Het Xclusive Keramiek assortiment bestaat uit industrieel vervaardigde, hoogwaardige materialen met natuurlijke grondstoffen, een mooi staaltje vakmanschap gemaakt in een hypermoderne fabriek.

Wat mag u nooit gebruiken?
Voor dit assortiment geldt dat u o.a. de volgende producten nooit mag gebruiken:

  • Gebruik geen afbijtmiddelen, bijtende soda of producten met een pH-waarde hoger dan 10;
  • Gebruik op composiet geen sterk zuurhoudende of alkalische reinigingsmiddelen. Deze kunnen het oppervlak aantasten;
  • Gebruik geen chloorhoudende producten;
  • Gebruik geen agressieve ontvetters met een hoge minerale vulstof of zeer agressieve producten zoals ovenreinigers of sterk geconcentreerde schoonmaakmiddelen.

Aandachtspunten
U heeft gekozen voor een sterk blad. Toch is het verstandig om op bepaalde zaken te letten:

  • Ga nooit op het blad zitten of staan;
  • Arte adviseert om geen hete pannen (ook niet bij het afgieten) of ovenschalen rechtstreeks op het blad of de spoelbakrand te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter;
  • Arte adviseert om nooit rechtstreeks te hakken of te snijden op het blad. Gebruik altijd een snijplank;
  • Het te vroeg openzetten van de vaatwasser kan door de hete dampen het product beschadigen.

Onderhoud Xclusive Keramiek

Onderhoud – ArteCream

In gebruik nemen
Maak de dag na plaatsing het blad eerst grondig schoon met een sopje van ArteCream en een zachte doek. U dient het blad daarna goed na te spoelen met water en droog te maken met een stukje keukenrol of schone, pluisvrije doek.

Toepassing
Keukenbladen van het Xclusive Keramiek assortiment kunt u schoonhouden met een lauwwarm sopje van ArteCream. U dient dan wel het blad goed na te reinigen met water en vervolgens droog te maken. Het droogmaken is eenvoudiger als u het water vooraf met een kleine, volledig kunststoffen trekker naar de spoelbak wegtrekt.

Extra onderhoud
Donkere tinten kunnen zeker in een matte uitvoering extra onderhoud vragen. Vanwege de kleurstelling zijn vetvlekken, druppels en vingerafdrukken eerder zichtbaar. Kleine, niet hardnekkige vetvlekjes kunt u eenvoudig verwijderen door een stukje keukenpapier in te sprayen met een beetje glasreiniger en daarmee over de betreffende plaats te wrijven. Kalkvlekken op het blad of rond de kraan kunt u het beste verwijderen met natuurlijk azijn. Hardnekkige vlekken en aangekoekte resten verwijdert u met een zachte spons en een sopje van ArteCream.

 

Eigenschappen

Een hardgebakken keramisch keukenblad van Arte is waterdicht, hitte-, kras- en vlekbestendig, gemakkelijk in onderhoud en erg hygiënisch. De natuurlijke grondstoffen zorgen voor een duurzaam keramiek aanrechtblad.

Let op: gepolijste en softglans varianten hebben andere eigenschappen dan een matte variant. Een gepolijste of softglans variant is gevoeliger voor krassen. Download hier het eigenschappen overzicht van keramiek.

Impressie

FAQ

Wat is de beste manier om een keramisch werkblad te onderhouden?

Een keramisch werkblad kunt u onderhouden met schoon warm leidingwater en een (microvezel)doek of eventueel met een milde allesreiniger of een neutrale zeep. Kalkvlekken kunnen verwijderd worden met Viakal of een natuurlijk blanke azijn.

Lees hier meer over het onderhoud van een keramisch blad.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?