Update A.R.T.E. project

Door corona zijn de scholen in het projectgebied van Arte Right To Education in 2021 meerdere keren gesloten geweest. Na de uitbreiding van 8 naar 12 dorpen bleek dat van de 4.260 kinderen, 450 niet naar school gingen. In samenwerking met een lokale NGO hebben we ons mobiliser team uitgebreid met 2, waardoor het totaal nu op 6 personen staat. Zij realiseren samen een mentaliteitsverandering zodat zoveel mogelijk kinderen structureel naar school gaan.

We hebben in kaart gebracht hoeveel groeves en ‘processing units’ er in het projectgebied zijn. In de groeves starten we met trainingen aan werkgevers en medewerkers over health & safety.

 

 

Belofte tegen kinderarbeid

2021 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het ‘Internationale Jaar voor de Uitbanning van Kinderarbeid’. We zetten onze acties op dit gebied om in een belofte. Onze action pledge? Geen minderjarige (migranten) arbeiders en veiligere werkomstandigheden in de steengroeven in het projectgebied waar we een ‘Child Labour Free Zone’ opzetten.

Initiatief TruStone

We werken samen met verschillende partijen om de volledige waardeketen op een positieve manier te veranderen door een Due Diligence proces.

Eind 2021 zijn we weer beoordeeld. Het resultaat was positief en nóg beter dan voorgaande jaren. We hebben een score van 78% behaald en zijn daardoor duurzame koploper in de natuursteenbranche. Met ons plan van aanpak zetten we alles op alles om het komende jaar nóg meer te verbeteren in onze waardeketen.

 

 

 

MVO koplopernetwerk

We zijn sinds 2021 onderdeel van het koplopernetwerk van MVO Nederland. Een netwerk vol ambitieuze en gedreven ondernemers van de ‘nieuwe economie’. De kartrekker van MVO Nederland. Vanuit de overheid worden we regelmatig gevraagd als sparringspartner.

Super Sociaal Helmond

Samen met Helmondse organisaties dragen we met het gebruik van onze It’s My Life app een steentje bij aan
Super Sociaal Helmond. Klanten van deze supermarkt voor minima zetten met de app stappen
en sparen digitaal munten, om in te wisselen voor producten zoals groenten. We stimuleren hiermee een
gezonde levensstijl met gratis boodschappen.