Nostalgisch en vol karakter: een landelijke keuken | Arte

Een landelijke keuken: nostalgisch, warm en vol karakter

22 December 2021

Het is de plek waar je het eerste kopje koffie van de dag drinkt en waar je in de avond geniet van een uitgebreide maaltijd met vrienden en familie; de keuken. Denk daar een robuuste tafel bij, een losstaand fornuis en een grote bos bloemen op tafel. We hebben het over een landelijke keuken. Terug van nooit weggeweest. En dat is niet gek. De mogelijkheden qua kleuren, materialen en keukenaccessoires zijn – bijna – eindeloos. We vertellen je er alles over.

Kenmerken van een landelijke keuken

In een keuken met landelijke stijl komt het familiegevoel je tegemoet. Zodra je binnenkomt ruik je de versgebakken appeltaart bijna… En hoewel elke landelijke keuken er anders uit ziet, zijn er een aantal kenmerken die we regelmatig terugzien. Denk aan:

  • Neutraal kleurgebruik
  • Natuurlijke materialen
  • Robuuste meubels
  • Opvallende verlichting
  • Landelijke keukenaccessoires

Materialen in landelijke stijl

Naast neutrale kleuren, zien we in een landelijke keuken veel natuurlijke materialen terug. Dit draagt bij aan de pure en levendige sfeer. Houten kastjes, een natuursteen keukenblad en een houten vloer zijn het populairst. In accessoires zijn materialen als linnen, porselein en glas kenmerkend.

Landelijke keukenaccessoires

Potjes met kruiden en pollepels aan de muur zijn niet voldoende om een keuken landelijk te maken. Denk ook aan keramieken items, rieten manden, glazen voorraadpotten en houten snijplanken. En wat dacht je van sierlijke handgrepen? Het hele plaatje moet kloppen.

Van moderne landelijke keuken

In de basis hebben landelijke keukens dezelfde kenmerken. Toch is er genoeg ruimte om te variëren. Een moderne touch toevoegen aan het nostalgische gevoel? Mix hoogglans keukenfronten met landelijke accessoires aan de wand. Of combineer een houten aanrechtblad met designapparatuur. In een handomdraai creëer je een klassieke keuken met een verrassend modern effect.

Tot klassiek met een stoere touch

Landelijke keukens kunnen modern, maar ook stoer zijn. Vergeet sierlijsten en opgepoetst koper. Geef je keuken een ruw randje. Hoe? Nou, zo:

  • Maak gebruik van steigerhout
  • Ga voor een composiet aanrechtblad
  • Kies donkere kleuren zoals zwart
  • Laat je keuken stralen met industriële hanglampen

Voor welke landelijke keuken ga jij?

De basis is robuust en vól houten elementen. Bepaal welke kleuren, materialen en accessoires het beste bij je keuken passen. Zet de puntjes op de i met persoonlijke elementen. Het resultaat? De landelijke keuken van je dromen.

Helpende hand nodig? Wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op of bezoek één van onze verkooppunten. Er is er altijd eentje bij jou in de buurt.

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?