Tips en inspiratie: keuken opknappen | Arte Groep

Jouw keuken opknappen? Deze tips en inspiratie helpen je op weg!

3 March 2021

Ben jij – na al die tijd – helemaal uitgekeken op jouw bestaande keuken? Of ga jij de keuken opknappen omdat deze er gewoonweg aan toe is? Met een nieuw aanrechtblad, wat nieuwe handgrepen en wellicht een likje verf, kom je een heel eind. Daar is dus helemaal geen ingrijpende verbouwing voor nodig. In een paar uur tijd kun jij weer van jouw semi-nieuwe keuken genieten. In deze blog helpen we je op weg met het opknappen van jouw keuken.

Stap één bij de keuken opknappen: een nieuw aanrechtblad

Wil je jouw bestaande keuken in één klap volledig transformeren? Laat dan een nieuw werkblad plaatsen! Dit is een effectieve en relatief eenvoudige manier om een hele nieuwe look te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een keukenblad van graniet, composiet, marmer of keramiek? Elke materiaalsoort heeft z’n eigen voor- en nadelen en een bijpassend prijskaartje.

Denk dus goed na over hoe jij jouw keuken én aanrechtblad gebruikt of laat je informeren. Voor de één zal het onderhoudsgemak van graniet de beslissende factor zijn in een keuze. Terwijl de ander met liefde wat meer tijd investeert in het onderhouden van een keukenblad van marmer.

Zelf aan de slag met het monteren van een nieuw aanrechtblad? Dan hebben we een paar tips voor je!

Knap je bestaande keukenblad op

Geen complete keuken opknappen? Ga aan de slag met het keukenblad! Een aanrechtblad krijgt door de jaren heen veel te verduren. We snijden, knoeien en morsen ons wat af. Om nog maar te zwijgen van die hete pannen die af en toe eens zonder onderzetter neer worden gezet. Grote kans dus dat deze wat beschadigingen heeft opgelopen. Tijd om te renoveren dus! Met de juiste onderhoudstools kom je een heel eind.

Ben je op zoek naar advies voor jouw specifieke keukenblad? Wij vertellen je alles over onder andere Neolith, graniet en Dekton. Je vindt onze adviezen door hier te klikken.

Keuken opknappen door de keukenkastjes nieuw leven in te blazen

Naast het vervangen of het onderhouden van je keukenblad zijn er nog meer dingen die je kunt doen om jouw keuken een nieuwe uitstraling te geven. Blaas bijvoorbeeld je keukenkastjes nieuw leven in. Vervang de deurtjes of geef ze een lik verf voor een volledig nieuw aangezicht. Uiteraard kun je de deurtjes ook bekleden met folie, aluminium of hout.

Vervang vervolgens de handgrepen voor een complete make-over! Maak gebruik van verschillende knoppen door de hele keuken, of kies één soort knop om het geheel strak en minimalistisch te houden.

De keuken opknappen en hulp nodig?

Wil jij jouw keuken opknappen en heb je interesse in het vervangen van jouw keukenblad? We helpen je graag met het maken van een weloverwogen materiaalkeuze. Neem contact met ons op, of neem een kijkje in onze blog. Hier delen we tips, tricks en andere informatie met je!

Duurzame keuken | ARTE

 

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?