Mannen van Steen - Theo van Teeffelen – Arte Groep

Mannen van Steen – Theo van Teeffelen

19 January 2021

In Mannen van Steen interviewen we collega’s. In deze nieuwe editie is Theo van Teeffelen aan het woord. Al sinds 2002 is hij werkzaam bij Arte als tekenaar en voor veel klanten een bekende stem op de afdeling werkvoorbereiding. Theo vertelt je graag meer over zijn functie!

Na de MAVO ging Theo op 17-jarige leeftijd werken op de verkoopafdeling van een pluimveebedrijf. Hij werkte als manusje van alles, van administratie tot facturering tot boekhouding, noem maar op. Theo: “hierna werkte ik bij de Hema als groepsleider en later als verkoopchef. 12 jaar lang heb ik hier gewerkt”. Theo bleef bijleren, want in deze jaren heeft hij veel avondstudies gedaan. Zo heeft hij zijn vakdiploma levensmiddelen (COL), informatica (MEAO) en bedrijfsadministratie.

De volgende uitdaging was bij Dutch Pet Products. “Na 6 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Een van mijn directeuren vertelde dat zijn overbuurman een werkvoorbereider zocht. En wat bleek? Deze overbuurman was Hugo, Algemeen Directeur van Arte” vertelt Theo. “Eerst was ik sceptisch, want ik had al zoveel verschillende dingen mogen doen en leren bij andere bedrijven. Maar werkvoorbereider? Dat had ik nog nooit gedaan” vervolgt hij.

Daar begon het Arte avontuur voor Theo, want inmiddels zit hij al 18 jaar op de afdeling werkvoorbereiding. Hij heeft bijna iedereen op de afdeling ingeleerd en is zelfs binnen Arte uitgegroeid tot dé spoelbakkenspecialist. Theo: “Het verschil tussen 18 jaar terug en nu is groot. De eerste jaren was een keuken vaak rechttoe rechtaan, door de jaren heen is het een stuk complexer geworden. In het begin waren composiet en graniet kleuren populair, maar met de komst van Dekton en keramiek is er een explosie geweest in kleuren. Deze materialen hebben vaak vrijhangende overstekken waardoor de juiste ondersteuning belangrijk is.”

De rol van werkvoorbereider

Wat houdt de rol van een werkvoorbereider precies in? “De keukenzaak stuurt een opdracht in en wij maken de technische tekening in ons eigen tekenprogramma” vertelt Theo. “In de tekening staan zaken als de positie van de spoelbak, kookplaat, kraangat en andere sparingen. Ook details over onderlijming (verstevigingen) staan hier in. Deze tekening is leidend voor de hele productie van een keukenblad, want dit is de basis voor de productieprocessen op de machines en moet dus exact kloppen. Ik heb dagelijks contact met klanten over de details van orders en offertes. Door de jaren heen heb ik veel contact met medewerkers die ook wel eens wisselen van keukenzaak, elke keer komen ze dan weer bij mij terecht”.

Naast zijn functie op de afdeling werkvoorbereiding is Theo erg betrokken bij Arte. Zo vertelt hij: “Binnen Arte heb ik in verschillende werkgroepjes gezeten en help ik bepaalde processen te verbeteren. Zo heb ik geholpen bij het door ontwikkelen van het eigen tekenprogramma van Arte en houd ik me bezig met technische zaken als ondersteuningen en de onderlijming van een keukenblad”.

Op de camping in Roggel

Theo is geboren in Mierlo. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen, een zoon van 32 en een dochter van 30. Theo woont in hartje Helmond maar heeft ook een buitenverblijf op de camping in Roggel. Daar heeft hij een mooie chalet gebouwd met een tuin. “Sinds vroeger zijn we echte kampeerders, wanneer het mooi weer is ben ik op de camping. Dus eigenlijk heb ik het hele jaar door vakantie” sluit Theo lachend af.

We danken Theo voor het leuke gesprek, we hopen dat je het Arte team nog vele jaren blijft versterken!

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?