Keukenblad voor buiten | Arte Groep

Op zoek naar een keukenblad voor buiten? Ontdek de mogelijkheden!

2 juni 2021

Stel je voor… Een koud drankje in je handen, familie en vrienden over de vloer. Er staat een zacht briesje. Klinkt als een prachtige avond, vind je niet? Toch mist er nog één ding. Een buitenkeuken. Zodat je op zulke avonden je gezelschap kunt verrassen met een heerlijke maaltijd. Het waarmaken van die droom begint bij het uitzoeken van een geschikt keukenblad voor buiten. In deze blog delen we de mogelijkheden met je.

Niet ieder keukenblad is geschikt voor buiten

In Nederland schijnt lang niet altijd de zon. Jouw keukenblad voor buiten moet dan ook tegen een stootje kunnen. Het zou namelijk zonde zijn wanneer je na een periode van kou erachter komt dat er een flinke barst in het oppervlak zit. Kies daarom voor een keukenblad dat bestand is tegen UV-straling, vorst en dooi. Want alleen dan kun je zowel in de zomer als in de winter van jouw buitenkeuken genieten.

Dekton keukenblad voor buiten

Een materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden? Kies dan voor Dekton*! Dit materiaal is niet alleen kras-, vlek- en hittebestendig, maar kan ook goed tegen vorst en dooi. Dus daalt de temperatuur tot onder het vriespunt? Geen enkel probleem. En ook wanneer de zon weer gaat schijnen, is dit materiaal een goede keuze. Je haalt simpelweg een doekje over het blad en je kunt er weer tegenaan.

Ga je voor eenheid in de tuin? Ook dan kies je voor Dekton. Dit materiaal is namelijk niet alleen geschikt als blad voor een buitenkeuken, maar ook als tafelblad.

*Let op: Dekton xgloss is krasgevoeliger

Of kies voor een werkblad van Neolith

Een ander materiaal dat uitermate geschikt is voor buiten is Neolith. Dit materiaal is het resultaat van een selectie van de beste grondstoffen en een technisch hoogstaand productieproces dat bekend staat als ‘sintering’. Hierdoor ontstaat er een ontzettend hard en hittebestendig materiaal. Dat daarnaast ook nog eens waterdicht, kras- en vlekbestendig én hygiënisch is. Dit maakt het robuuste blad fijn in gebruik en natuurlijk ideaal voor buiten.

Een buitenkeuken met een granieten blad

Graniet, een prachtig, levend product. Je haalt er echt een stukje natuur mee in huis. Of moeten we zeggen, in de tuin? Omdat het blad ‘leeft’ heeft het wat meer aandacht nodig dan één van de eerdergenoemde materialen, maar dat maakt dit materiaal ruimschoots goed in uitstraling. Tijdloos en chique. Wat wil je nog meer tijdens een gezellig etentje onder de sterrenhemel?

Meer inspiratie opdoen?

Dan ben je hier op de juiste plek. Bekijk ons blog voor tips, tricks en informatie rondom keukenbladen. Voor binnen én buiten. Onze materialen in het echt bekijken? Maak een afspraak bij een van onze partners. Je vindt er altijd een bij jou in de buurt.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?