Steenverwerker Arte en Social Label ontwikkelen sociaal duurzame designproducten – Arte Groep

Steenverwerker Arte en Social Label ontwikkelen sociaal duurzame designproducten

11 June 2018

Helmond, juni  2018  – Steenverwerker Arte is een bijzondere samenwerking aan gegaan met Social Label: een stichting die de samenwerking tussen ontwerpers, diverse werkplaatsen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt initieert en coördineert.

In opdracht van Social Label heeft  internationaal topontwerper Joost van Bleiswijk, een uniek duurzaam product ontworpen om daarmee kansen te creëren voor jongeren en hen o.a. het vakmanschap te leren. Het designproduct wordt gemaakt van restmaterialen uit de fabriek van Arte. Onder begeleiding van de ontwerper en Social label vindt er eind juni in de fabriek van Arte, een workshop plaats voor de jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier leren ze hoe ze het product kunnen maken. De officiële lancering van het product  zal plaatsvinden tijdens de Dutch Design Week in oktober.

Social label Lab

Onlangs opende  Koningin Máxima het Social label Lab in Den Bosch, waar steenverwerker Arte uit Helmond ook bij aanwezig was. Het lab kan gezien worden als het hoofdkwartier van Social Label en vanuit hier wordt gewerkt aan de Social label collectie en community voor een sociale maakeconomie. Inmiddels zijn er 12 topontwerpers aangesloten bij het initiatief, waaronder Joost van Bleiswijk, Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Dick van Hoff, Edwin Vollebergh, Borre Akkersdijk en Roderick Vos.

“Wij zijn bijzonder trots op deze samenwerking. Het maakt onderdeel uit van onze sociale ambities om het welzijn van mensen te vergroten en van Arte een inclusieve organisatie maken. Of het nu gaat om het verbeteren van het welzijn van mensen in granietgroeves middels ons Arte Right To Education project in India, of om – dichter bij huis-  het welzijn van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Ook hen bieden we mogelijkheden om zich te ontwikkelen”, aldus Hugo van Osch, directeur van Arte.

Aanmelden

Jongeren die zich voor dit project willen aanmelden, kunnen contact opnemen met hun begeleider/coach van Senzer.
Verdere invulling van het project volgt. Maar de eerste steen is gelegd.

Over Social Label

Social Label is een initiatief waar design en communicatie ingezet worden om te werken aan duurzame oplossingen voor een inclusieve wereld waarin iedereen mee kan doen en mooi werk en daarmee waardering krijgt.  Social label ontwikkelt, initieert en coördineert de samenwerking tussen ontwerpers, diverse werkplaatsen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om deze mensen een podium te bieden met uitdagend werk in een aansprekende omgeving. Wat resulteert in bijzondere en sociaal duurzame designproducten.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?