PITT cooking ondertekent als eerste stakeholder Code of conduct Arte – Arte Groep

PITT cooking ondertekent als eerste stakeholder Code of conduct Arte

24 maart 2016

Helmond – 24 maart 2016 – Het groene denken zit verankerd in Arte. Het bedrijf gaat hier zelfs zo ver in dat het sinds kort ook leveranciers en andere ketenpartners wijzen op hun verantwoordelijkheden op het gebied van People, Planet en Profit middels het ondertekenen van de Code of conduct.  PITT cooking, partner van Arte, is het eerste bedrijf die de gedragscode ondertekende.

Code of conduct

De gedragscode is een verklaring waarbij de stakeholder zich committeert op een aantal punten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo verklaart de leverancier geen gebruik te maken van gedwongen arbeid of kinderarbeid binnen de organisatie. Daarnaast moet de ondertekenaar  aantoonbare maatregelen nemen om het milieu zo min mogelijk te belasten en de CO2-uitstoot te minimaliseren. Overige punten in de gedragscode hebben betrekking op (inter)nationale wet- en regelgeving, transparantie en arbeidsomstandigheden. Door het document te ondertekenen zijn de stakeholders  zich meer bewust van hun eigen maatschappelijke gedrag. Daarbij laat Arte zien enkel te willen samenwerken met bedrijven die de MVO-visie delen.

Het verschil maken

“Wij realiseren ons heel goed dat we maar een kleine speler in het groter geheel zijn, maar wij willen hiermee een steentje bijdragen”, aldus de directie van Arte. “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij ons in steen gebeiteld. Het is een steen die wij gelegd hebben en die de loop van Arte bepaalt. Onze steen, hoe klein ook, kan hopelijk het verschil maken”.

PITT cooking is trotse partner

“Wij zijn trots om partner te zijn van Arte. Het is een bedrijf dat een inspiratie is voor de hele keten. Ook wij als PITT cooking zijn ons steeds meer bewust van onze verantwoordelijkheden. Wij zijn dan ook bijzonder trots op het feit dat wij de eerste zijn die deze verklaring hebben ondertekend”, aldus Maikel Bink, directeur PITT cooking.

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?