MultiCopy over de maatschappelijke bijdrage – Arte Groep

MultiCopy over de maatschappelijke bijdrage

15 juli 2015

MultiCopy Noord-Limburg is één van de 75 MultiCopy-bedrijven in Nederland die ruim 50.000 MKB-ondernemingen ondersteunen op communicatiegebied, zo ook Arte. Een bedrijf dat als partner van MVO Nederland de maatschappelijke bijdrage hoog in het vaandel heeft staan. Niet alleen op het gebied van milieu, maar ook op het gebied van ‘People’. We spraken hierover met Ron Geurts, Commercieel Manager van deze regio.

Een échte sociale onderneming

‘MultiCopy is een échte sociale onderneming’, aldus Geurts. ‘Dat merk je aan alles. Zo hebben we een uitgebreid trainingsaanbod voor franchisenemers en medewerkers, een ambassadeursclub voor oud-medewerkers en staan we bekend als erkend leerbedrijf voor jonge grafici’.

‘Maar dat is niet alles.  Wij werken ook met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen leiden we intern op tot allround medewerkers. Ze bedienen onder andere ook de offsetpersen, de grootformaat- en volumeprinters en verzorgen de voorbereiding van (digitale) mailings voor klanten of het beletteren van winkelruiten en auto’s.  Zo hebben zij ook gewerkt aan het drukwerk, samenstellen en verzendklaar maken van de nieuwe verkoopboeken van Arte. Ze werken hier met plezier en zijn extra gedreven met zo’n kans op de arbeidsmarkt’, vervolgt Ron Geurts.

Daarnaast denkt MultiCopy ook aan het milieu. Dat is onder meer terug te vinden in de productieprocessen en het afvalmanagement, zoals het gebruiken van inkten en toners, de grote verscheidenheid aan milieubewuste papiersoorten en de FSC-certificering.

Kwaliteit en social return

‘Waarom we aan MVO doen? Dat zit al jaren in de cultuur van het bedrijf. We zijn ervan overtuigd dat kwaliteit en social return prima samengaan! We willen mensen met arbeidsbeperking in de maatschappij integreren en tevens het milieu zo min mogelijk schaden.’

Ron Geurts,

Commercieel Manager MultiCopy

Samen naar een duurzame samenleving

Arte vindt het belangrijk dat ook haar stakeholders (leveranciers, klanten, medewerkers en partners) aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doen. We spraken al eerder met Van den Broek Logistics, onze vaste logistieke partner. Zo hopen we andere bedrijven en mensen te inspireren om, net als Arte, te handelen naar een duurzame samenleving waarbij aandacht is voor mens, milieu en maatschappij.

Wat doet jouw bedrijf op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Laat het zien. Goed voorbeeld doet volgen.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?