Dekton keukenblad: ideaal voor buiten! – Arte Groep

Dekton keukenblad: ideaal voor buiten!

6 juli 2015

Met het stijgen van de temperaturen ziet Arte ook een duidelijke stijging in werkbladen voor buitenkeukens. De warmte nodigt uit om naar buiten te gaan om samen met vrienden en familie te dineren in de tuin. Niet alle bladen zijn geschikt voor op een buitenkeuken, want het blad moet bestand zijn tegen bijvoorbeeld UV-stralen, vorst en dooi. Een materiaal wat hier tegen kan is Dekton.

Uitgebreid tafelen is nog steeds belangrijk

Tijd vrijmaken voor het avondeten en uitgebreid tafelen is nog steeds belangrijk voor de meeste Nederlanders. Maar liefst 45% van de mensen neemt iedere avond ruim de tijd om te eten. Een kwart doet dit vooral in het weekend, blijkt uit onderzoek dat Markteffect heeft gehouden in opdracht van Franke Kitchen Systems. Vooral onder jongeren is het populair om samen met vrienden te koken, in de zomer nog meer dan in de winter. Met het steeds warmere klimaat zal deze trend zich nog wel even doorzetten. Steeds meer mensen wagen zich daarom aan een buitenkeuken die de mogelijkheid biedt om alle kookactiviteiten buiten uit te voeren. Dus met de gemakken van een binnenkeuken, maar dan bestand tegen alle weertypen.

Dekton keukenblad voor op de buitenkeuken

Een materiaal dat zeer geschikt is voor buitenkeukens is Dekton. Het materiaal  is namelijk bestand tegen alle weertypen: het is kleurvast, drukvast, stootvast, slijtvast, UV- en krasbestendig en bestand tegen vorst en dooi. Niet onbelangrijk voor in de winter. Daarnaast is het Dekton keukenblad eenvoudig te onderhouden met ArteCream.

Dekton: een technologisch hoogstandje

Bij het kiezen van een keukenblad wordt naast functionaliteit ook gelet op kwaliteit en schoonheid. Het onderscheidend vermogen van Dekton zit in de compactheid van het materiaal. De mix van grondstoffen die in pulpvorm onder hoge druk wordt geperst, maken het materiaal extreem hard en gebruiksvriendelijk. Dekton is verkrijgbaar in 1,2 en 2 cm dikte en in diverse moderne kleuren met de looks van natuursteen. Met als technisch hoogstandje het open boek motief in de kleur Aura. De aders lopen van plaat tot plaat door en zorgen voor een harmonieus geheel. Naast de toepassing als keukenblad voor buitenkeukens is Dekton ook geschikt voor wanden en vloeren. Voor binnen én buiten.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?