Mannen van Steen - Ronny Coort – Arte Groep

Mannen van Steen – Ronny Coort

17 juli 2020

In de nieuwe ‘Mannen van Steen’ interviewen we Ronny Coort. In zijn jongere jaren begonnen in de detailhandel en sinds twee jaar is hij één van de teamleiders in de productie van Arte.

Van Deurne naar Helmond

In 1998 begon Ronny als polijster bij Arte di Granito op de vroegere locatie in Deurne. Daar heeft hij een aantal jaren gewerkt, maar besloot toen een andere uitdaging te zoeken. Toch kon hij Arte niet missen, want in 2003 begon hij opnieuw bij Arte op de polijstafdeling. Ondertussen was Arte niet meer gevestigd in Deurne, maar in Helmond. Ronny vertelt: ‘Niet alleen de locatie van Arte was anders, ook de manier van werken. Alles was geautomatiseerd, daar moest ik wel even aan wennen’. Na een tijd op de polijstafdeling te hebben gewerkt begon Ronny op de CNC-afdeling. Een afdeling die volledig vernieuwd is tijdens de upgrade van het machinepark van Arte in 2018. De vijf CNC’s kalibreren en frezen bladen. Delen van een keukenblad worden geprojecteerd met een beamer zodat het blad precies op de juiste manier bewerkt kan worden. Dankzij de vernieuwing van deze machines kan er efficiënter gewerkt worden en is de kwaliteit verhoogd.

Teamleider bij Arte

Sinds 2,5 jaar werkt Ronny als teamleider bij Arte. Maar wat houdt dit nu precies in? ‘Als teamleider stuur je de mensen aan en bewaak je de planning. Ik ben verantwoordelijk voor de polijst-, de CNC-afdeling en de platenhal’ vertelt hij. Ronny was eerst teamleider van 5 collega’s maar inmiddels al van 11. Ronny: ‘Het werk is heel divers, iedere dag leer je weer nieuwe dingen.’

Coronatijd

De afgelopen maanden liep niets zoals normaal. De coronatijd vraagt om flexibiliteit en een andere manier van werken. Dit was voor Ronny ook een omschakeling. ‘In het begin was het best lastig, je bent natuurlijk gewend om veel contact te hebben op de werkvloer. Tijdens corona werkten we in gescheiden teams om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Je moet elkaar toch informeren over bepaalde zaken dus veel werd digitaal gedaan. Dankzij de interne app voor Arte medewerkers kan ik via chats makkelijk in contact komen met collega’s.’ Ronny vertelt dat in deze tijd collega’s heel flexibel zijn. ‘Het is ontzettend mooi om te zien dat collega’s een tandje bijzetten om toch alles af te krijgen, dat geeft een gevoel van saamhorigheid’.

Geboren en getogen in Helmond

Ronny is geboren en getogen in Helmond Brouwhuis, daar woont hij met zijn vriendin en twee kinderen. In het weekend zoekt hij vaak de gezelligheid op met vrienden en kijkt hij veel sport op tv. En verdere hobby’s? ‘De afgelopen maanden was ik parttime leraar voor mijn kinderen die niet naar school konden vanwege corona. Dan pas kom je erachter hoeveel je niet meer weet!’ sluit Ronny lachend af.

Bedankt voor het leuke gesprek Ronny!

 

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?