Arte Foundation verstrekt voedsel- pakketten – Arte Groep

Arte Foundation verstrekt voedsel- pakketten

30 July 2020

Met de Arte Responsible Stone Foundation zorgen we ervoor dat kinderen in de omgeving van granietgroeves in India een kans krijgen op een betere toekomst. Arte streeft in dit gebied naar Child Labour Free Zones. De gevolgen van COVID-19 zijn in dit projectgebied duidelijk voelbaar voor de bevolking. Arte heeft een manier gezocht om te helpen.

In het projectgebied wonen families die de voedselregeling van de overheid gemist hebben. Dit zijn voornamelijk arbeidsmigranten die momenteel geen geld hebben om eten te kopen. We zijn daarom in mei een concrete actie gestart om deze gezinnen te helpen.

Met het opgehaalde bedrag hebben we 80 van de armste families in het projectgebied kunnen voorzien van voedselpakketten. Deze pakketten bestaan uit rijst, peulen, olie, zout, chili en aardappelen. In de pakketten zit voldoende eten voor twee maanden. Ondertussen blijven er nieuwe aanvragen komen van gezinnen die te weinig voedselreserves hebben. Samen met de MV Foundation inventariseert de Arte Foundation dit en samen wordt een plan van aanpak gemaakt om te helpen. Naast voedsel via de Arte Foundation is er in het gebied ook behoefte aan beschermingsmiddelen zoals bijvoorbeeld gezichtsmaskers. De lokale gemeente heeft dit inmiddels op zich genomen en ondersteunt deze gezinnen.

Samen met lokale NGO’s wordt bekeken hoe het projectgebied nog meer ondersteund kan worden. Naast het voorzien van voedselpakketten voor de gezinnen, is het belangrijk dat kinderen blijven leren, ondanks dat de scholen in India zijn gesloten. Dit zijn enkele voorbeelden van de dagelijkse uitdagingen rondom COVID-19 in India. Vanuit Arte zullen we jullie blijvend op de hoogte houden van de inspanningen van de Arte Foundation.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?