Mannen van Steen - Rob Bertens – Arte Groep

Mannen van Steen – Rob Bertens

25 januari 2017

In de nieuwe rubriek “Mannen van Steen” zetten wij  de medewerkers van Arte centraal.  De vakmensen, de mensen met kennis en passie. Hiermee geven wij letterlijk ‘een kijkje in de keuken van Arte’.

Rob Bertens

Hij is groot, houdt van boksen, vissen in Alaska, zijn vrouw en accordeon spelen. Hij heeft afgelopen jaar Abraham gezien en is alweer 15 jaar in dienst bij Arte. Een goed moment om met de man wiens motto  “Niet lullen maar poetsen” is, van gedachten te wisselen over keukenbladen, steensoorten, kwaliteit en de toekomst. We hebben het over Rob Bertens: medewerker inkoop & inslag.

Van auto’s naar keukenbladen

15 jaar geleden deed Rob zijn intrede bij Arte als polijster in de productie. “Voorheen was ik bakker, kok en had ik een eigen autopoetsbedrijf. Toen ik dat bedrijf had verkocht zat ik thuis toen ik vernam dat Arte mensen zocht voor productiewerk. Mijn eerste gedachte was: Als ik auto’s kan polijsten, dan moeten keukenbladen ook wel lukken” .

Met het hart op de tong

Rob’s bureau oogt erg opgeruimd, net als het platenmagazijn van Arte: Rob’s domein.  “Ik heb een hekel aan rommel. In rommel kan ik niet werken”, zegt hij. Rob is naar eigen zeggen ook iemand met het hart op de tong. “Ik ben direct en rechtlijnig. Soms té, maar dan weet je ook wat je aan me hebt”.

Zijn collega’s en de goede werksfeer zijn de redenen dat hij al die jaren nog altijd met een lach op zijn gezicht bij Arte rondloopt als de man die verantwoordelijk is voor de inkoop & inslag. Rob heeft oog voor kwaliteit en weet wat hij in huis haalt. “We (red. Niels van den Beucken en Rob) selecteren zorgvuldig op leveranciers. We willen er zeker van zijn dat er geen kinderarbeid of gedwongen arbeid plaatsvindt in de groeven en fabrieken waar we met name natuursteen vandaan halen. Dat lijkt een vanzelfsprekendheid, maar is het zeker niet. Het voornaamste motief dat we TFT, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau, grondig laten inspecteren.

Rob’s favorieten

Rob is erg gesteld op de materialen graniet en Dekton. “Graniet, omdat iedere plaat en dus ieder blad uniek is. Steeds weer  andere structuren, vormen en kleuren. Dekton omdat het ijzersterk en goed te onderhouden is. Vooral de marmerlook bladen van Dekton, zoals de Tundra, behoren tot  mijn favorieten”.

Over de toekomst van de keuken

Als we het over de toekomst van keukenbladen hebben, spreekt Rob uit dat de materialen graniet, composiet, Dekton, keramiek en glas zeker blijven bestaan. “Wat zal gaan veranderen is de wijze van produceren. Alle materialen zullen uiteindelijk 100% recyclebaar worden. Niet enkel de keukenbladen,  ook de kastjes en de apparaten in de keuken. En misschien… wie weet, koken we in de verre toekomst wel op 3D-bladen”.

De volgende “Man van Steen” wordt…

“Mijn collega Mart van de afdeling planning en logistiek. Hij is iemand die kennis van zaken heeft, zijn werk zorgvuldig doet, hulpvaardig is en alleen voor het beste resultaat gaat”.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?