Keuken kopen? Hier moet je op letten | Arte Groep

Een keuken kopen? Hier moet je op letten!

18 september 2018

De aanschaf van een nieuwe keuken gaat vaak gepaard met een aantal slapeloze nachten. Nachten waarin flink wat afgespeurd wordt op Pinterest en waarin vele vragen de revue passeren. Over elk detail wordt nagedacht. Van het aantal lades in de kastjes tot de kleur van de tegels tegen de wand. Ga je een keuken kopen? Dan is er een aantal dingen waar je op moet letten. Zaken die essentieel zijn voor een keuken waarin je nog jaren met plezier kookt. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Passie of noodzakelijk kwaad?

Of je nu meer van de culinaire hoogstandjes bent of juist van de vijftien minuten maaltijden en afhaal, de manier waarop jij jouw keuken gaat gebruiken is bepalend voor hoe deze er uiteindelijk uit komt te zien. Zorg er dus voor dat je scherp hebt hoe jij jouw keuken gaat gebruiken. Denk ook aan andere praktische zaken als kinderen, huisdieren, de ruimte én het budget dat je tot je beschikking hebt. Deze wensen of eisen zijn het uitgangspunt van jouw zoektocht.

Ga je een keuken kopen, heb je genoeg ruimte en laat het budget het toe? Denk dan ook eens aan een kookeiland. Voor net dat beetje extra werkblad en uitstraling.

Keuken kopen, welke stijl past bij jou?

Natuurlijk moet jouw nieuwe keuken functioneel zijn. Maar aangezien een keuken vaak een prominente plek in het huis heeft, is het ook fijn wanneer deze past binnen het bestaande interieur en bij jouw stijl. Ga jij voor een donkere of zwarte keuken, een moderne keuken of net iets ertussenin? Wanneer je van tevoren bepaalt welke stijl bij jou past, maak je de keuze uiteindelijk een stuk makkelijker.

Belangrijk wanneer je een keuken gaat kopen: het aanrechtblad

Dit is, naast de kastjes en het type fornuis, misschien wel de belangrijkste keuze die je moet maken in het ontwerp van jouw keuken. Het keukenblad is bepalend voor de algehele look en feel van jouw keuken. Ga dan ook voor een variant die niet alleen past in het plaatje, maar ook bij de praktische eisen van jouw keuken. Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen, weeg deze dan ook tegen elkaar af.

Houd vervolgens ook rekening met het feit dat een aanrechtblad vaak uniek is. Dit zit ‘m onder andere in de (ader)structuur van het keukenblad of in de kleur ervan. Wij raden dan ook altijd aan om een kanshebber in onze showroom te bekijken. Dit kan uiteraard in overleg met jouw keukenspeciaalzaak.

Geen keuken kopen maar juist opknappen?

Ben je stiekem gewoon tevreden met je keuken, maar ben je op zoek naar een relatief laagdrempelige manier om de uitstraling van jouw keuken een opfrisser te geven? Met een paar nieuwe kastdeuren of juist een nieuw keukenblad verander je in één klap het uiterlijk.

Hulp nodig bij een keuken kopen? Of benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Wij werken samen met een grote verscheidenheid aan keukenspeciaalzaken. Je vindt onze dealers hier!

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?