Mannen van steen: Mart Brekelmans – Arte Groep

Mannen van steen: Mart Brekelmans

2 maart 2017

Iedereen kent hem natuurlijk van zijn grappen en ‘Broodje Mart’ met tomaat, ui, ei en kaas. In deze tweede editie van ‘Mannen van steen’, zetten we wederom een medewerker van Arte centraal. In deze editie is dit Mart Brekelmans van Planning en Logistiek.

Wie wat hoe?

Als Mart over zichzelf vertelt begint hij allereerst over zijn werk. Zo is Mart sinds juni 2003 in dienst bij Arte op de afdeling Planning en Logistiek waar hij verantwoordelijk is voor de planning. Zijn taak vormt het aansturen van chauffeurs, monteurs en productieplanning. Samen met de afdeling Service verzorgt hij ook de serviceplanning. Hierbij draait alles om de leverbetrouwbaarheid. Dit staat bij Arte hoog in het vaandel. Mart moet zorgen dat de planning klopt en dat monteurs zo efficiënt mogelijk rijden. “Mijn collega’s en ik proberen door middel van het Arte ordersysteem de beste planning in elkaar te schroeven”, aldus Mart.

Voor Arte

Mart begon zijn carrière in het leger als beroepsmilitair, waarna hij zijn loopbaan vervolgde als chauffeur op de vrachtwagen. Na een aantal jaren als chauffeur werd het tijd voor iets anders en werd Mart planner bij een transportbedrijf. Hier was hij verantwoordelijk voor de intermodale transporten. Door zijn broer Co, die al bij Arte aan de slag was, werd hij op de hoogte gesteld van de groei die Arte doormaakte waardoor het bedrijf op zoek was naar een planner. Werken met familie was iets om over na te denken.  Mart besloot de stap te zetten en daar heeft hij tot op de dag van vandaag geen spijt van.

Fietsen en feesten

Mart woont met zijn vrouw Mieke in Uden, is vader van vier kinderen en opa van zes kleinkinderen. Fietsen, wandelen, tennissen en fitnessen behoren tot zijn hobby’s, maar vooral genieten van het leven vindt hij erg belangrijk. Mart houdt wel van een feestje en dat komt goed uit met zo’n grote familie. Ook voor het organiseren van feestjes ben je bij Mart aan het juiste adres, hier kunnen collega’s over meepraten… Daarnaast houdt hij van actieve vakanties waarbij zijn voorkeur uitgaat naar een fietsvakantie. Samen met Mieke heeft hij al heel wat vakantiekilometers op de fiets gemaakt; van Bazel naar Rotterdam, van Hamburg naar Praag en van Bordeaux naar huis.

De volgende ‘Man van steen’ wordt:

“Adrie! Die zit aan de andere kant van het logistieke verhaal. Wij maken hier de planning, maar zij moeten zorgen dat alles klaar staat”, aldus Mart.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?