Een granieten keukenblad | Arte Groep

Een granieten keukenblad: de voordelen!

2 maart 2017

Het samenstellen van jouw nieuwe droomkeuken. Het is een tijdrovende klus. Want voor welke handvaten kies je? Welke inbouwapparatuur heeft jouw voorkeur? En welk keukenblad past het beste bij jouw woning en wensen? Op die laatste vraag kunnen wij een eenvoudig antwoord geven. Ga voor een granieten keukenblad! Deze past – afhankelijk van de afwerking – in elke stijl keuken en zorgt voor een luxe uitstraling. In deze blog nemen we je mee in de voordelen van een granieten keukenblad.

Terug naar de basis: wat is graniet?

Graniet is een steensoort die ontstaat wanneer magma ondergronds stolt. Het wordt gevormd onder hoge druk, een natuurlijk proces dat duizenden jaren kan duren. Doordat graniet een natuurproduct is, zijn er verschillende variaties mogelijk in onder andere kleur, samenstelling en poreusheid van de steen. Ieder granieten keukenblad is dus uniek!

De voordelen van een granieten keukenblad

Eén van de vele voordelen van graniet is de duurzaamheid van het materiaal. Graniet is keihard! Dat betekent: jouw toekomstige aanrechtblad kan tegen een stootje. Zichtbare gebruikssporen van bijvoorbeeld pannen, potten en messen zijn er dan ook niet zomaar. Daar is grof geschut voor nodig.

Dat niet alleen! Een granieten blad gaat ontzettend lang mee, waardoor je er jaren plezier aan beleeft. Een puntje van aandacht? Steen heeft de eigenschap om vloeistoffen op te zuigen, denk aan water maar ook aan olie of vetten. Om het graniet hiertegen te beschermen, impregneer je het blad voor gebruik en herhaal je dit regelmatig.

Het eerlijk inkopen van graniet

We willen niet alleen de beste berg voor ons graniet, maar ook de beste werkomstandigheden voor de mensen die het materiaal delven en verwerken. Het zit verankerd in ons DNA. Daarom zorgen wij er als sinds onze oprichting voor dat onze producten onder de juiste omstandigheden worden geproduceerd, van groeve tot en met de keuken. Dit is een integraal onderdeel van de kwaliteit die we leveren en we blijven daarin steeds verder gaan. Op deze manier kunnen we iedereen oprecht laten genieten van het leven én van Arte.

Jouw nieuwe granieten aanrechtblad van dichtbij bekijken?

Kom dan langs bij één van onze dealers. Deze zijn verspreid door heel Nederland. Tot snel!

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?