Klant Uitgelicht - Smeulders Interieurgroep – Arte Groep

Klant Uitgelicht – Smeulders Interieurgroep

27 oktober 2016

Frank van der Krabben; een bekende naam in de interieurmarkt en sinds zes jaar inkoper bij  Smeulders Interieurgroep. Smeulders Interieurgroep is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van interieurs voor de zakelijke en particulieren markt. Op zijn zestiende is hij begonnen bij een Doe-Het-Zelf zaak. Daarna heeft hij nog bij twee grote interieurbedrijven gewerkt voordat hij de overstap maakte naar Smeulders Interieurgroep. Met zijn 20 jaar ervaring weet hij inmiddels wel waarover hij praat. Typerend voor Frank is dat hij sociaal en inventief is, dat hij niet in problemen, maar in oplossingen denkt. Zijn leergierigheid en talent om zelf dingen te maken heeft hem gebracht waar hij nu staat. Wij spraken met Frank over zijn beroep en de interieurmarkt.

Wat doet een inkoper eigenlijk bij Smeulders Interieurgroep?

Frank ziet zichzelf als inkoper in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om het inkopen van materialen, het afsluiten van servicecontracten of het beheren van elektra. Het valt allemaal onder zijn hoede, waarbij zijn kennis en netwerk een belangrijke rol spelen.  “Mijn vakgebied is heel dynamisch en alles wat we maken is in feite uniek. Als inkoper moet je op de hoogte zijn van wat de markt  te bieden heeft en wat de nieuwste trends en ontwikkelingen zijn. Voorheen ging ik regelmatig naar beurzen om deze kennis op te doen, tegenwoordig krijg ik de informatie vaak ook digitaal aangeleverd. Dat scheelt enorm veel tijd”, aldus Frank.

Niet harder maar slimmer werken

Hij vervolgt: “Het leveren van kwaliteit staat bij ons voorop. We zien dat door de veranderende markt de prijs nóg belangrijker is geworden. Dat betekent dat wij continue kijken naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Als een klant vraagt om een specifiek materiaal dat niet past binnen het gestelde budget, ga ik op zoek naar alternatieven. Dat betekent niet dat je harder moet werken, maar slimmer en inventiever.  Dan is het handig als je contacten hebt”.

Veranderende markt

De afgelopen jaren heeft Frank de markt flink zien veranderen als gevolg van de economische crisis. “Een aantal jaren geleden verliep het contact rechtstreeks met architecten. Wat we nu zien is dat we veel rechtstreeks schakelen met aannemers en minder met architecten. Dat betekent dat we snel moeten kunnen handelen, inventief en oplossingsgericht moeten zijn om het project binnen het gestelde budget en planning te realiseren”.

Systeem voor reststukken

Duurzaamheid, BREEAM en cradle-to-cradle zijn thema’s die in de projecten- en interieurbranche steeds belangrijker worden. “Wij hebben diverse MVO- certificeringen en zien ook dat met name de overheid hier steeds meer om vraagt. Wij laten ons ieder jaar auditen en hebben hiervoor een KAM-coördinator (red. Kwaliteit, Arbeid en Milieu-coördinator) in dienst”. Een rondleiding door de fabriek laat zien dat het bedrijf volop aan afvalscheiding doet. Smeulders Interieurgroep gaat nog een stap verder. “Wij hebben zelfs een scansysteem voor reststukken van plaatmaterialen. Het eigen houtafval verbranden we zelf, waardoor we geheel zelfvoorzienend zijn qua warmte”.

Samenwerking met Arte

Frank kent Arte al voordat hij bij Smeulders Interieurgroep in dienst trad. De laatste vier jaar heeft Frank regelmatig contact met de afdeling Arte in Projecten. “Arte is, net zoals Smeulders Interieurbouw, een bedrijf dat meedenkt met haar klanten. Ze schakelen snel en als er iets is, dan hoef ik maar te bellen met Judith en Denise van de afdeling. Zo had ik laatst een opdrachtgever die een aantal aanpassingen in het materiaal wilde nadat alles al geleverd was. Eén belletje naar de afdeling projecten leverde op dat binnen no-time het gerealiseerd was. Een goed voorbeeld van partnerschap!”.

Over Smeulders Interieurgroep

Smeulders bestaat al meer dan 50 jaar en is gespecialiseerd in het maken van interieurs voor de zakelijke markt, particulieren, architecten en projectmanagementbureaus met aandacht voor esthetiek, kwaliteit en planning. In totaal werken 190 mensen bij Smeulders verspreid over de locaties in Nederland en Morawica (Polen). Daarnaast heeft Smeulders Interieurgroep een tweetal aanvullende divisies op het gebied van apotheek-, kantoor- en winkelinrichtingen.

Contactgegevens

Smeulders Interieurgroep
Collse Heide 2
5674 VN Nuenen
0031 (0)40 2831817
www.smeulders-ig.nl

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?