Vind een passend zwart keukenblad | Arte Groep

Een zwart keukenblad: dé trend van het moment!

15 October 2016

Volg jij de laatste keukentrends op de voet? Dan is het je waarschijnlijk niet ontgaan dat een zwart keukenblad razend populair is. Zeker in combinatie met een donker interieur. In onze ogen meer dan logisch, want met een zwart keukenblad kun je alle kanten op. Ze komen niet alleen tot hun recht in een moderne keuken, maar ook in een landelijke omgeving. Door zwart te combineren met andere tinten en materialen creëer je in een handomdraai een interessante look!

Een volledig zwarte keuken

Vaak wordt een aanrechtblad gebruikt om contrast te creëren. Zo worden lichte kastjes gecombineerd met een zwart keukenblad, of andersom. Maar heb je ook al eens overwogen om voor een volledig zwarte keuken te gaan? Dit oogt chique en past in elke woning. Door te werken met accessoires in verschillende kleuren, breek je het beeld, zodat je keuken niet té zwart wordt. Voeg bijvoorbeeld gouden, koperen of chromen details toe of werk met interessante lichtpartijen om – letterlijk – meer licht te creëren.

Bang dat een zwarte keuken te donker wordt en is het toevoegen van bijvoorbeeld inbouwspots niet genoeg? Kies dan voor een zwart keukenblad met gepolijste afwerking of laat licht weerspiegelen in een glazen achterwand. Een lichte vloer maakt het geheel helemaal af.

Het combineren van materialen

Een zwart keukenblad is te combineren met ontzettend veel verschillende materialen. Zowel natuurlijk als niet-natuurlijk. Hou je van een strakke moderne keuken? Combineer zwart dan met rvs en grijs. Of combineer een zwart keukenblad met lichte kastjes voor een tijdloze uitstraling.

Denk je iets verder outside the box? Combineer een zwart werkblad dan met teakhout voor een stoer eindresultaat. Je kunt het zo gek niet bedenken! Zwart past overal bij.

Is een zwart keukenblad iets voor jou?

Of je nu gaat voor een volledig zwarte keuken of voor een zwart keukenblad in combinatie met kastjes in een andere kleur. Je slaat de plank nooit mis. Zwart is namelijk met alles te combineren, is tijdloos en het trekt de aandacht zonder dat het direct schreeuwerig wordt. En bijkomend voordeel? Eventuele knoeipartijen zijn minder zichtbaar op een zwart keukenblad!

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?