Klant Uitgelicht - Sense Keukens – Arte Groep

Klant Uitgelicht – Sense Keukens

15 augustus 2016

We spraken met Wouter Stam, de man achter Sense Keukens. ‘Sense’ omdat je volgens Wouter keukens koopt op basis van gevoel. Met die gedachte startte hij 5 jaar geleden zijn zaak in Hoorn, dat nog steeds erg succesvol is. Daar is de ondernemer natuurlijk maar al te trots op. ‘Waar de ene deur sluit, opent er ergens anders wel weer een nieuwe deur’, is zijn visie. Meer hierover leest u in deze rubriek van Klant Uitgelicht.

Flexibel moet je zijn

Sense Keukens verkoopt niet enkel keukens aan particulieren, maar heeft ook de weg naar de projectenmarkt gevonden.  “Het principe ‘turnkey’ is ons niet onbekend.  Projectontwikkelaars proberen op allerlei manieren hun instapklare woningen te verkopen, met een Sense-keuken als cadeautje”, aldus Wouter. Daarmee toont de keukenspeciaalzaak aan lef te hebben door flexibel te zijn.

Snelst groeiende bedrijven

In 2015 werd het bedrijf vermeld in de lijst van snelst groeiende bedrijven van FD Gazellen. Volgens de eigenaar is dit vooral te danken aan de goede mond-tot-mond reclame en het grote netwerk dat de keukenzaak heeft opgebouwd. Sense Keukens adverteert nauwelijks in keukenvakbladen, maar sponsort goede doelen (zoals sportverenigingen) in de regio en doet het mee aan culinaire evenementen waarbij de beleving voorop staat.

De keukenconsument van nu

Wat betreft zijn klanten zegt hij het volgende: “De vraag naar natuurstenen bladen is de laatste jaren sterk toegenomen. Pakweg 10 jaar geleden vroeg bijna niemand naar granieten bladen, nu vraagt 60 tot 70 procent van de particulieren ernaar”. Ook merkt Wouter dat de consument van nu veel mondiger is geworden en zich veel meer inleest dan de consument van vroeger, wat hij overigens alleen maar toejuicht. Een brochure met uitleg over de materialen van keukenbladen komt volgens Wouter dan ook als geroepen. “Daar zullen de consumenten blij mee zijn”.

Een 9,5

Wouter geeft Arte een 9,5 op de schaal van 1 tot 10. Een uitermate hoog cijfer dat volgens hem te danken is aan de soepele communicatie, het geavanceerde productieproces en de snelle levertijden. Ook hecht hij veel waarde aan ‘afspraak is afspraak’ en laat hij zich graag positief verrassen door de keukenbladenleverancier.

Contactgegevens

Sense Keukens,
Dr. C.J.K. van Aalstweg 16, Hoorn
Tel: 0229-745000

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?