Klant Uitgelicht - Otten Keukens en Sanitair – Arte Groep

Klant Uitgelicht – Otten Keukens en Sanitair

27 maart 2017

Hij telt pas 33 lentejaren en in april verwacht hij zijn eerste kindje. Ferdinand Otten, een veelzijdige nuchtere man met één duidelijk doel voor ogen: Otten Keukens en Sanitair verder uitbouwen tot een volwaardige keuken- en sanitairzaak. Wij zochten hem op in Hoogeveen, waar hij nu ruim 2,5 jaar met zijn keukenzaak gevestigd is.

Gecombineerde zaak

Bij binnenkomst valt direct op dat er flink wordt verbouwd. Naast de keukenshowroom is Ferdinand bezig achter in de zaak een showroom te maken voor sanitair met daarin zeven opstellingen. “Toen ik voor mijzelf begon, wilde ik meteen starten met sanitair, maar de economische crisis was nog volop aan de gang. Ik heb besloten om nog even te wachten en mij in eerste instantie te richten op keukens. Opvallend was dat ondanks deze beslissing, ik toch gemiddeld één keer per maand een badkamer verkocht”, aldus Ferdinand.

Van krantenjongen tot….

Het ondernemerschap heeft Ferdinand altijd getrokken. Van jongs af aan wist hij dat hij ooit een eigen zaak zou beginnen. Of het nu in keukens zou zijn of iets anders, zijn roeping was duidelijk. Zijn loopbaan begon bij de service-afdeling van een groothandel in keukenmeubels. “Hier had ik het eigenlijk al vrij snel gezien en duidelijk was dat mijn passie daar niet lag. Vervolgens ben ik gaan werken in een familiedrijf gespecialiseerd in keukens en daarna nog bij een aantal grotere keukenzaken, waarvan de laatste jaren bij een keukenzaak met meerdere filialen. Hier deed ik eigenlijk alles, van verkoopadvies en planning tot orderverwerking. Toen de mogelijkheid zich voordeed om een filiaal over te nemen, heb ik besloten om dit niet te doen en mijn droom te gaan verwezenlijken. Ik had geen geld voor een showroom, dus ben ik naar leveranciers gegaan die mij wilden helpen. In eerste instantie werkte ik vanuit huis, maar dat ging vrij vlot en in juni 2014 kon ik de deuren openen van mijn eigen showroom in Hoogeveen”.

Klein maar fijn

Momenteel staan er zeven keukenopstellingen in zijn showroom, in een knusse en overzichtelijke ruimte. “Het voordeel van een kleine showroom is dat je direct de aandacht van de klant hebt. Bij grote bedrijven loop je vaak het risico mensen mis te lopen. Dat gaat bij mij niet gebeuren. Ik nodig de mensen uit om verder te kijken dan alleen de showroom; trek eens een lade of kast open. Juist doordat mijn zaak klein is, kan ik sneller persoonlijker worden en dat is precies wat ik nastreef”.

Hij vervolgt: “In mijn showroom komen zowel mensen met een kleine als grote portemonnee. Het moet niet uitmaken of ze voor de duurste, gemiddelde of goedkoopste keuken gaan. Ze moeten enthousiast zijn over de zaak en mij. Uiteindelijk gaat het erom of de klik er is. Is die er, dan is de beslissing snel genomen”.

Levensmotto

Ferdinand is een persoon die altijd uit gaat van het positieve. “Wie goed doet, goed ontmoet. Dit is voor mij een belangrijk motto in mijn werk. Of het nu gaat om mijn klanten of leveranciers, belangrijk is om te werken naar eer en geweten”.

Tot slot voegt Ferdinand nog toe: “Gelukkig zijn de tijden weer goed. De beslissingstijd is weer korter, de verkoop van woningen trekt aan en men is weer vrolijk. Ik zie de toekomst dan ook zonnig tegemoet”.

Wij bedanken Ferdinand voor het prettige gesprek en wensen hem heel veel succes met zijn zaak en het aankomend vaderschap!

Over Otten Keukens en Sanitair

Otten Keukens en Sanitair is gevestigd in Hoogeveen. Ze werken uitsluitend met betrouwbare merken in zowel het onder- als topsegement en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Contactgegevens:

Otten Keukens en Sanitair
Industrieweg 27a
7903 AH Hoogeveen
www.ottenkeukensensanitair.nl

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?