Mannen van Steen - Adrie Heijmans – Arte Groep

Mannen van Steen – Adrie Heijmans

30 March 2017

In alweer de derde editie van de nieuwe rubriek ‘Mannen van Steen’ zetten wij opnieuw een medewerker van Arte centraal: onze vakmensen met kennis en passie voor het werk. Hiermee geven wij letterlijk ‘een kijkje in de keuken van Arte’.

Met een diploma op zak als kok/kelner werd Adrie op 17-jarige leeftijd opgeroepen voor de dienstplicht. Vooruitkijkend naar de toekomst wist Adrie dat hij na zijn dienstplicht de cafetaria van zijn ouders over kon nemen.

Hij besloot echter dat het horeca-leven niets voor hem was en koos voor wat anders. Voordat hij bij Arte begon heeft hij bij diverse bedrijven gewerkt, waaronder een sloopbedrijf, inpakbedrijf, kleurstofproducent en tot slot in een winkel voor handgereedschap.

“Ik weet het nog goed. Ik werkte destijds in een winkel voor handgereedschap en toen werd ik benaderd door Hugo van Osch (red. directeur Arte). Hugo vroeg of  ik op zoek was naar werk en of ik met hem wilde praten, want Arte was op zoek personeel. Binnen een kwartiertje was het geregeld en kon ik aan de slag als vrachtwagenchauffeur bij Arte”, aldus Adrie zelf.

Inmiddels werkt Adrie al 14 jaar bij Arte. De eerste 4 jaar op de vrachtwagen, daarna als magazijnvoorraad beheerder. Toen een aantal jaar later de inkoper vertrok, werd Adrie samen met Rob Bertens ook verantwoordelijk voor de inkoop. Zo min mogelijk voorraad aanhouden, maar nooit tekort komen is een ware sport. Adrie doet dit met veel plezier.

Na een dag bij Arte komt Adrie thuis bij zijn vier dames; twee dochters, zijn vrouw en zijn hondje. Een liefdevol gezin waar ‘quality time’ hoog in het vaandel staat. Adrie leent daarom graag de lijfspreuk van Willy Sommers: “Geniet van het leven, want het duurt toch maar even”.

Ieder jaar vertrekt het gezin met een volle vouwwagen richting de Kroatische kust. Dit jaar zelfs voor de 14e keer, om na 1280 kilometer op hun oude vertrouwde stekkie aan te komen. Niet hoeven te koken hoort bij de vakantie. Het gezin is daarom bijna elke avond op zoek naar een leuk tentje om een hapje te eten. Want tijdens de vakantie moeten ze kunnen relaxen en genieten, omgeven door gezelligheid.

Op zaterdag is Adrie beter bekend als Mowgli, want hier geeft hij al bijna tien jaar leiding aan de Ara’s van Scouting de Rijpelberg, een groep meiden in de leeftijd tussen 7 en 11 jaar. Adrie is als jeugdlid bij de scouting begonnen en heeft de passie voor de vereniging doorgegeven aan zijn dochters. Naast leiding geven is Adrie ook de ‘handige Harrie’ van de vereniging. Soms werkt hij wel tien uur in de week voor de vereniging, wat bijna onoverkomelijk is als je als handyman op slechts 100 meter van de blokhut woont.

Wat de toekomst voor Adrie allemaal nog in petto heeft, weet hij niet. Maar als behulpzame ‘pietje precies’ moet Adrie gewoon lekker bezig kunnen zijn.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?