Klant Uitgelicht - Mennen Keukens – Arte Groep

Klant Uitgelicht – Mennen Keukens

5 January 2017

Fanny Nooijen is in 1997 als administratief medewerkster begonnen in het bedrijf van haar ouders: Mennen Keukens. Een keukenspeciaalzaak die in 2018 haar 40ste verjaardag hoopt te vieren. Iets waar Fanny en haar familie erg trots op is! Fanny, die al jaren samen met haar broers en zus de algemene leiding heeft in de zaak, weet hoe het is om als vrouw in een mannenwereld te opereren. Nieuwsgierig als we zijn, willen we daar natuurlijk alles over horen!

Familiebedrijf

“We doen het hier allemaal samen. Mijn zus, mijn twee broers en ik. Ieder van ons heeft een eigen taak. Zo is mijn zus vooral bezig met ontwikkeling en efficiëntie van de automatisering, een broer met de  montage, de ander als productontwikkelaar en de technisch kant achter de keukens en ik als leidinggevende en verantwoordelijke voor de financiële administratie. We vullen elkaar goed aan en wisten door hard werken en creatief te zijn de crisis goed te doorstaan”.

Vrouwelijke keukenadviseurs

In tegenstelling tot veel andere keukenspeciaalzaken, werken er bij Mennen Keukens voornamelijk vrouwelijke keukenadviseurs.  Volgens Fanny een volkomen logische keuze. “Het zijn nog altijd vaak de vrouwen die de keuken het meeste gebruiken. Daarom is het ook prettig om de hoofdgebruiker te laten adviseren”.

Als vrouwelijke ondernemer weet Fanny haar mannetje te staan in de keukenbranche. “Ik vind het stiekem wel leuk om tussen de mannen te werken. Ik merk dat ik als vrouw vaak een andere kijk op zaken heb en vind  het leuk om deze met mijn mannelijke collega’s te delen. Zo krijg je ander soort gesprekken”.

Het glas is halfvol

Dat positieve is iets wat al van jongs af aan in Fanny zit, die voorheen een eigen bloemenzaak had.  “Met positief en creatief denken blijf je rechtop staan. Zelfs in tijden waarin het moelijker is. Je kop laten hangen heeft geen zin. Je zult altijd op zoek moeten gaan naar nieuwe manieren om je mooie producten aan de man te brengen. En dat is ons goed gelukt! Daarom is mijn glas altijd halfvol in plaats van halfleeg”, zo spreekt de rasechte onderneemster.

Creatieve keukenontwerpen

Over de klanten zegt ze  het volgende: “We richten ons voornamelijk op de 40-plusser. De mensen die voor hun tweede of derde keuken komen kijken kunnen wij uitstekend helpen. Onze kracht ligt bij de creatieve keukenontwerpen en het leveren van maatwerk. De adviseur op de vloer adviseert niet alleen, hij bedenkt en ontwerpt de keuken volgens de wensen van de klanten en vult deze aan met eigen ideeën”.

Van keukens naar complete wooninrichtingen

Fanny ziet de komende jaren een  verschuiving van alleen keukens naar totale wooninrichtingen met focus op kwaliteit. “We zijn nu al steeds meer bezig met complete wooninrichtingen. Dus niet alleen meer de keuken, maar ook de woonkamer, de slaapkamers en alle andere vertrekken in huis. Van idee tot ontwerp en uitvoering. We denken dat deze trend doorzet. Iets wat we bij Mennen Keukens ontzettend gaaf vinden, want daarmee komt onze creatieve geest nóg meer uit de verf!”.

Overeenkomstige bedrijfsfilosofie

Mennen Keukens is al jarenlang een klant van Arte. De reden hiervoor is volgens Fanny dat de bedrijfsfilosofie veelal overeenkomt. “Arte is een betrouwbare, betrokken partij die graag met je meedenkt en niet moeilijk doet. Net als Mennen Keukens staat Arte ook voor de beste kwaliteit”.

Arte dankt Fanny Nooijen voor dit interessante interview en wensen haar veel succes met Mennen Keukens nu en in de toekomst!

Contactgegevens

Showroom Mennen Keukens
Hoofdstraat 23
5757 AJ Liessel
Tel.: 0493 – 342583
E-mail: www.mennenkeukens.nl

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?