Klant uitgelicht - Loomans Keukens – Arte Groep

Klant uitgelicht – Loomans Keukens

2 juli 2021

Een showroom met een sfeer waar mensen zich thuis voelen, echte Brabantse gezelligheid! In ‘klant uitgelicht’ interviewen we onze partners. Dit keer zijn Nicole en Enrico van Loomans Keukens aan de beurt. Al meer dan 50 jaar één van de bekendere keukenspeciaalzaken in Eindhoven. Een echt begrip, waar ze trots op zijn!

Houtshop Loomans

We beginnen bij het begin, ruim 50 jaar geleden. Nicole’s vader opende na zijn diensttijd een kleinschalige doe-het-zelf zaak, genaamd ‘Houtshop Loomans’. Nicole: “Omdat mijn opa een bouwbedrijf runde, was het plaatje compleet”. De houtshop werd uitgebreid met buffetkasten, keukenblokjes en afzuigkappen. Met succes! Want de showroom werd steeds groter. De stap van simpele keukens naar complete keukens met inbouwapparatuur en luxere bladen werd snel gemaakt. “Mijn oom was inmiddels ook tot het bedrijf toegetreden” vertelt Nicole.

In 1975 werden er weer plannen gemaakt om uit te breiden. Nicole: “Het pand is destijds helemaal verbouwd. Er is een stuk aangebouwd en de showroom is uitgebreid.” Enrico: “In 1978 was het zover, de opening van de showroom die vijf keer zo groot was geworden. Dat was gigantisch voor die tijd. Showrooms vol luxe keukens zoals bij ons waren er toen nog niet veel. Er werd veel gepromoot in de krant waardoor iedereen ontzettend nieuwsgierig was.”

“Begin jaren 90 kwam ik in de zaak werken en rolde zo langzaam het keukenvak in. Vrij snel daarna werden er plannen gemaakt om de showroom weer te gaan verbouwen en nog groter te maken” vertelt Nicole. “In maart 1994 was de opening van de tweede verbouwing. Wat was iedereen trots! Er stonden 25 keukens ruim opgesteld en de kachels en haarden stonden er tussendoor, een hele metamorfose.”

Het ‘Loomans’ imago

Een aantal jaar later kwam ook Enrico een kijkje nemen bij Loomans. Hij bleek zich al snel als een vis in het water te voelen. Hij vertelt: “Doordat er al twee keer verbouwd was, kon er niet meer uitgebreid worden. Loomans haarden en kachels besloot daarom te verhuizen naar het industrieterrein. Ze zijn nu ruim 21 jaar geleden verhuisd, en nóg vragen er mensen naar haarden en kachels. Dat zegt genoeg over het imago van Loomans”.

In 2007 gaf de vader van Nicole het stokje over aan Enrico en Nicole. Enrico: “We begonnen met een frisse start, we wilden Loomans Keukens onze eigen stijl maken. Daarom hebben in datzelfde jaar alles verbouwd en een grote opening gehad”. “De rollen zijn nu omgedraaid, we waren eerst bij mijn vader in dienst, en nu is hij nog een enkele dag bij ons in dienst” vult Nicole aan.

Een écht Brabants familiebedrijf

Dat Loomans een echt Brabants familiebedrijf is blijkt wel. Enrico vertelt: “We staan samen in de winkel en doen alles zelf. We zijn klein gebleven en creëren een Brabantse sfeer waar mensen zich thuis voelen, een bepaalde warmte.” Nicole: “Onze klanten zeggen wel eens, hetgeen dat jullie op je website hebben staan straal je ook uit, dat zie je terug in jullie showroom. Een mooi compliment!”

En de samenwerking met Arte? “We werken al sinds het begin van Arte samen en hebben daardoor een goede relatie. We hebben goed contact met afdelingen zoals bijvoorbeeld de planning. Een mooie relatie die we nog jaren zullen voortzetten” sluit Enrico af.

Bedankt voor het leuke gesprek Nicole en Enrico!

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?