Het witte goud uit Toscane – Arte Groep

Het witte goud uit Toscane

11 maart 2017

Helmond, 15 maart 2017 – Arte maatwerkleverancier van onder andere keukenbladen, heeft haar marmerlooks uitgebreid met Blanco Carrara van Neolith TheSize. De kleur is geïnspireerd op het marmer uit de Toscaanse plaats Carrara. De nieuwe kleur is vanaf de eerste week van april beschikbaar.

Eerste keramische Carrara-look

De Romeinen waren al verzot op Carrara marmer, voornamelijk omdat de marmer doorgaans weinig onzuiverheden en subtiele aders bevat. Wat resulteert in een stijlvol, maar rustig geheel. Toch was het Carrara marmer een tijdje uit beeld in keukenland, behalve onder de echte liefhebbers. Tot vandaag. De marmerlook is niet meer weg te denken uit onze interieurs. Door de komst van nieuwe technieken, zoals de bewerking van keramiek, kunnen we de schoonheid van de Carrara weer in huis halen.

Blanco Carrara van Neolith

Geïnspireerd door het echte Carrara marmer uit Italië, is de Blanco Carrara de nieuwe marmerlook van Neolith TheSize. De ontwerpers van TheSize verzamelden tientallen natuurlijke Carrara marmers uit Italië en voegde de mooiste elementen samen voor de nieuwe lijn. Door de subtiele aders past de Carrara in zowel de moderne als landelijke keuken. Een echte eyecatcher in de keuken.

Uitvoeringen

Blanco Carrara BC02 is bij Arte verkrijgbaar in een silk variant en diverse uitvoeringen: zowel met verlijmde en opgehoogde verstekrand aan de voorzijde (0,6 cm) of als massief (1,2 cm)

Eigenschappen van keramiek

Dat keramiek favoriet is in de keuken is niet verwonderlijk. Het keramiek bestaat uit verschillende lagen keramisch materiaal, gevormd door verhitting en druk. Daardoor is het keramiek zeer hard en hittebestendig. Wat resulteert in een waterdicht, kras- en vlekbestendig, lichtgewicht, gemakkelijk in onderhoud en erg hygiënisch aanrechtblad. De natuurlijke grondstoffen zorgen voor duurzaam keramiek met een robuuste uitstraling. Arte levert keramische keukenbladen ook in combinatie met gelijk kleurige achterwanden en een van onze spoelbakken.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?