De Code of Conduct, dit betekent het | Arte Groep

Een handtekening onder onze Code of Conduct, dit betekent het!

21 October 2021

De verantwoordelijkheid die Arte voelt op het gebied van MVO gaat verder dan alleen onze organisatie. Daarom hebben onze stakeholders (van leverancier tot transporteur) een Code of Conduct ondertekend. Hierin staan afspraken op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu en sociale normen en waarden. In deze blog vertellen we je er alles over.

Arte, de duurzaamste leverancier van keukenwerkbladen

En dat word je natuurlijk niet zomaar. Daarom is een handtekening onder onze Code of Conduct zoveel meer dat wat inkt op papier. Het is een concrete stap richting een betere wereld. Zodat deze én toekomstige generaties van deze planeet kunnen blijven genieten. Met dit ‘contract’ willen we laten zien dat we enkel en alleen samenwerken met bedrijven die onze visie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen delen.

De Code of Conduct in het kort

De Code of Conduct, oftewel onze gedragscode, is een verklaring waarbij een stakeholder belooft zich aan bepaalde afspraken te houden. Zo verklaart een leverancier dat deze geen gebruik maakt van gedwongen arbeid of kinderarbeid in zijn organisatie. Daarnaast zou je als ondertekenaar maatregelen dienen te nemen zodat het milieu zo min mogelijk belast wordt en de CO2-uitstoot geminimaliseerd wordt.

Een aantal andere punten uit onze gedragscode gaan over wet- en regelgeving, transparantie en arbeidsomstandigheden. We merken dat het maatschappelijke gedrag van onze stakeholders meteen weer top of mind wordt, zodra die krabbel is gezet. En dat is al een stap in de goede richting!

Een greep uit de beloftes

We zetten een aantal beloftes voor je op een rijtje. Eén per thema.

  • Wij houden ons aan de voor ons van toepassing zijnde wet- en regelgeving.
  • Het loon dat wij betalen is gelijk aan of hoger dan het voor ons geldende wettelijk minimumloon en/of het lokaal erkende leefbare loon.
  • Wij doen niet aan kartelvorming en prijsafspraken met concurrentie.
  • We beschermen de veiligheid en gezondheid van consumenten door het leveren van betrouwbare milieuvriendelijke en veilige producten en diensten.
  • Wij werken mee aan de bescherming van de biodiversiteit en het voorkomen van klimaatverandering o.a. door bossen te laten staan of aan te planten.
  • We stimuleren en maken zoveel mogelijk gebruik van lokale werkgelegenheid.

Houdt een medewerker of ketenpartner zich niet aan de regels uit onze gedragscode? Of voert hij of zij de maatregelen niet uit? Dan gaan we de dialoog aan met onze partners. Zo serieus nemen wij deze Code of Conduct.

Meer lezen?

Dat kan! Je downloadt onze Code of Conduct namelijk eenvoudig hier. Misschien inspireert het je om ook jouw steentje bij te dragen aan een betere wereld. Veel leesplezier.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?