Arte viert feest tijdens de Küchenmeile – Arte Groep

Arte viert feest tijdens de Küchenmeile

21 september 2015

Helmond – Dit jaar heeft de jaarlijkse Küchenmeile in Duitsland een feestelijk tintje. Niet alleen bestaat Arte 20 jaar. Ook wordt er stilgestaan bij het 25 jaar jubileum van het unieke kwartscomposiet Silestone en laten we een aantal  populaire noviteiten en trendkleuren zien tijdens de beurs.

Art of Kitchens van 20 t/m 24 sept 2015 in het Messezentrum in Kirchlengern

20 jaar werkbladen

Begonnen in 1995 als Arte di Granito in een kleine fabriekshal, speelde Arte in op de groeiende vraag naar natuurstenen aanrechtbladen. Nu 20 jaar later, verwerkt het bedrijf naast graniet ook composiet, keramiek, glas en Dekton. Ook zijn de bedrijfsactiviteiten inmiddels uitgebreid naar andere markten, zoals Arte in Projecten. “Terugkijkend op de afgelopen 20 jaar, mogen we zeker trots zijn op waar we nu staan als bedrijf. De afgelopen jaren waren door de crisis niet altijd even gemakkelijk, maar door positief te blijven, van eigen kracht uit te gaan, durven te investeren in innovatie, mens, milieu en omgeving, is Arte een gezond bedrijf met een toekomst. Met name op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hebben we flinke stappen gemaakt. Niet alleen zijn we nog steeds als eerste in de branche MVO-gecertificeerd. Ik durf te stellen dat wij de groenste keukenbladen van Nederland leveren! De beurs is een goede gelegenheid om bij dit alles even stil te staan”, aldus Hugo van Osch, directeur grootaandeelhouder van Arte.

Dat feestje viert Arte overigens niet alleen, maar samen met alle bezoekers van de stand en Cosentino, die haar 25-jarig jubileum van Silestone viert. Arte is als professioneel verwerker van Silestone keukenbladen Platinum Loyalty Partner van Cosentino. Een ideaal moment om de samenwerking tijdens de beurs te onderstrepen.

Open boek motief van Dekton kleur Aura

Wie jarig is trakteert. Als maatwerkleverancier van keukenbladen is het niet moeilijk om te bedenken waarop. Daarom verloot Arte in samenwerking met Probewa, een keukeneiland voor in de showroom. Het werkblad is gemaakt van Dekton uitgevoerd in de geliefde kleur Aura met openboek motief, waarbij de lichtgrijze aders van plaat tot plaat doorlopen. Voor een harmonieus en tijdloos geheel. De keukenopstelling met het Aura-keukenblad, pitten van PITT cooking en apparatuur van SMEG is te bewonderen op de stand van Arte en heeft vele voordelen: krasvast, stootvast, slijtvast, vlek-, en zuurbestendig en bestand is tegen UV-straling vorst en dooi.  Ideaal voor binnen én buiten!

Nieuwe trendkleuren

Naast het feit dat het een feestje wordt tijdens de Küchenmeile, laat Arte ook nieuwe trendkleuren zien. Eén van die nieuwe kleuren is de Snowy Ibiza uit het Silestone assortiment. Een wit strak blad met lichte aderstructuur. In het Dekton assortiment zijn er ook een aantal opvallende kleuren bijgekomen, zoals Makai: een crèmekleurig oppervlak met een houtstructuur voorzien van lichte okerkleurige aders. Of de Kelya, een donkere kleur met een licht aderpatroon, geïnspireerd op het Spaanse natuursteen Calatorao. Andere Dekton kleuren die te zien zijn op de beurs zijn de Galema, Ventus en Keon.

Spoelbakken

Eerder dit jaar introduceerde Arte haar eigen RVS-spoelbakken lijn. Deze zijn nu op de stand te bewonderen. Daarnaast zijn inmiddels alle Integrity spoelbakken in het Arte assortiment getest en goedgekeurd in combinatie met een Quooker kokend-water-kraan.

Riverdale

Dit jaar pakt Riverdale flink uit. Hier horen natuurlijk ook de werkbladen van Arte bij, zoals de nieuwe kleur Beton riverwashed uit het ArteKeramiek assortiment. Een betonachtige look met de nieuwe afwerking riverwashed die ruw oogt doordat het onregelmatigheden bevat die de echtheid van het materiaal onderstrepen. Naast de keukencollectie van Riverdale is ook een aantal badkameropstellingen van Riverdale te zien voorzien van Arte-werkbladen.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?