Bij de Boot – Arte Groep

Bij de Boot

Arte in Projecten kan vanaf nu ook het waddengebied op haar conto schrijven. Medio april heeft Arte, in samenwerking met Horequip B.V., een maatwerk werkblad geleverd op de terminal van Veerhaven Den Helder. Het buffetmeubel van de vernieuwde cafetaria “Bij de Boot” op het haventerrein, is namelijk voorzien van een Arte werkblad. De verouderde cafetaria maakte plaats voor een nieuwe cafetaria om het groeiend aantal passagiers naar behoren te kunnen blijven bedienen.

Vanaf de terminal in Den Helder vertrekt dagelijks, elk half uur, een boot van TESO richting Texel en weer terug. Het vlaggenschip de Texelstoom kan per afvaart 340 personenauto’s en 1.750 passagiers vervoeren van en naar Texel.

Voor het werkblad is gekozen voor composiet in de toepasselijke kleur Oyster van Artestone. Een industrieel vervaardigde composietsteen die beschermd is tegen krassen, kleuren, corrosie en hitte. Naast de uitstraling maken deze eigenschappen de Oyster uitermate geschikt voor het buffetmeubel.

Goed om te weten
De veerdienst vaart dagelijks door het beschermde waddengebied (Werelderfgoed) en voelt zich daardoor verantwoordelijk voor het verduurzamen van de dienstverlening. Mede daarom heeft de Texelstroom een innovatief energie management systeem aan boord met grote batterij pakketten, hetgeen leidt tot een schonere en zuinigere belasting van de motoren. Het schip gebruikt, naast zwavelarme diesel, voornamelijk CNG als brandstof, oftewel aardgas onder druk. Daarnaast is het schip op het bovendek voorzien van ruim 700 m2 aan zonnepanelen. Er kan dan ook gesproken worden van een hybride veerboot. En dát horen wij natuurlijk graag bij Arte.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?