Vrouw van Steen: Dianne van den Bersselaar – Arte Groep

Vrouw van Steen: Dianne van den Bersselaar

19 oktober 2017

In alweer de vijfde editie van ‘Mannen van Steen’, geven we het woord aan een heuse ‘Vrouw van Steen’: Dianne van den Bersselaar. Magazijn medewerker en verantwoordelijk voor de assemblage van de spoelbakken bij Arte. Dianne mag zich ‘the one and only’ dame in de productie noemen en heeft daardoor het privilege tot een eigen kleedkamer. Maak echter niet de vergissing met een diva te maken te hebben. Want Dianne is misschien een vrouw in een mannenwereld, maar doet zeker niet voor hen onder.

Een trotse moeder

De geboren en getogen Helmondse is de trotse moeder van twee schoolgaande kinderen; een zoon van 18 jaar en dochter van 17 jaar. Haar zoon Lorenzo volgt een opleiding in het Belgische plaatsje Bree. Dianne legt uit dat het schooltraject in België er anders uitziet dan bij ons in Nederland. Kinderen zitten tot 18-jarige leeftijd op de middelbare school, gevolgd door twee specialisatiejaren,  waarna ze aan het werk kunnen. Haar dochter Regina is onlangs begonnen aan een kappersopleiding en werkt ondertussen aan haar droom om professioneel wielrenner te worden. Een droom die mogelijk minder ver weg is, want ze is maar liefst twee keer Nederlands kampioen veldrijden geworden en behaalde twee keer zilver op de Nederlandse kampioenschappen. “Dus ze kan het wel”, vertelt Dianne trots. “Zelf ben ik niet zo sportief, zegt Dianne lachend. Liever besteedt ze haar vrije tijd in de stad. En met stad bedoelen we niet de winkels, maar de terrasjes aan de haven in Helmond. Ze is dan te vinden bij de borrelbar of bij Franske. Vrije tijd is voor Dianne echt vrije tijd, zonder verplichtingen.

Back to work!

Toen de kinderen naar de kleuterklas gingen, besloot Dianne dat het tijd werd om weer aan het werk te gaan. Thuis zitten was niet haar ding. Dianne sprong meteen in het diepe met een fulltime job, maar dat was iets teveel van het goede. Ze werd thuis teveel gemist. Daarom besloot ze parttime werk te zoeken. Het uitzendbureau vond 11,5 jaar geleden voor haar een baan voor 18 uur bij Arte op de spoelbakkenafdeling. In die tijd was er een ‘run’ op de spoelbakken met tegeltjes, waar Dianne dan ook bijna al haar tijd mee kwijt was. Enige tijd later vond er een verschuiving plaats in de markt. De natuursteen spoelbakken werden meer in trek, waardoor de werkzaamheden van Dianne mee veranderden. Na enige tijd kreeg ze er meer taken bij, want naast de spoelbakken werd Dianne ook verantwoordelijk voor een stukje magazijn. Hierdoor werd haar contract verruimd tot 30 uur. Begin dit jaar vond de – voorlopig – laatste wijziging in haar job plaats. Door het vertrek van een collega, werd Dianne ook verantwoordelijk voor de monsterafdeling. Hiermee zit haar nieuwe 37-uur contract vol.

Afwisseling maakt de uitdaging

De uitdaging in haar werk vindt Dianne toch vooral bij de specialere spoelbakken. “Zoals de prototype spoelbakken van de afdeling Projecten. Hier is geen tweede van, daarom werk ik hierbij nauw samen met de afdeling Projecten”, vertelt Dianne. “De losse onderdelen zijn al gezaagd voor ze bij mij komen, met de technische tekening kan het puzzelen vervolgens beginnen.” Dit brengt ons bij de tweede reden waarom het werk bij Arte Dianne aanspreekt. “Het contact met bijna iedereen in de organisatie!”. Door haar veelzijdige functie heeft ze met bijna iedereen contact. En dat past haar goed. Want deze vriendelijke duizendpoot kan met iedereen goed overweg. Als we met Dianne de dag doorlopen, vertelt ze dat ze vaak begint met een kort overleg over de magazijnafdeling; wat is de planning, wat moet wie doen, zijn er nog opvallende zaken? Aansluitend checkt ze wat er bij de afdeling spoelbakken op de planning staat. Zodra dat geïnventariseerd en afgehandeld is, is de monsterafdeling aan de beurt. Ze begint dan vaak met het versturen van de pakketjes. Dianne ontvangt van de binnendienst dagelijks een overzicht met de monsters die naar klanten moeten worden verstuurd. Deze zijn via de website besteld. Twee keer per week bezoekt Dianne ook de overige afdelingen om aan te vullen. “De post ‘onvoorzien’ komt ook vaak nog om de hoek kijken, die dan acuut actie verlangt. En dan zit mijn dag alweer vol”, lacht Dianne.

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?