Tijd voor het duurzaamste handwerk op de Dutch Design Week – Arte Groep

Tijd voor het duurzaamste handwerk op de Dutch Design Week

7 November 2018

Afgelopen week is tijdens de Dutch Design Week het eerste officiële prototype getoond van de in Arte’s maatfabriek vervaardigde designklok. De pendule gemaakt van granieten restmaterialen is gemaakt door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het project is in juni gestart en wordt begeleid Social Label en Senzer. Topdesigner Joost van Bleiswijk heeft de unieke klok ontworpen.

Bijzondere  samenwerking

De samenwerking met Social Label en Senzer maakt onderdeel uit van de sociale ambities van Arte om het welzijn van mensen te vergroten en om van Arte een inclusieve organisatie maken. Jong, oud, hier geboren of niet, met beperkingen of handicap, iedereen draagt zijn steentje bij. “Wij zijn trots op onze jongeren die dit klokje hebben gemaakt onder begeleiding van Senzer. Wij hopen dat zij zich uiteindelijk kunnen ontwikkelen zodat ze een baan kunnen vinden op de reguliere arbeidsmarkt”, aldus Hugo van Osch, oprichter van Arte.

Duurzaam genieten

Goed om te weten: ongeveer 75% van het graniet dat Arte inkoopt komt uit India. India is één van de vijf grootste steenindustrieën in de wereld. Arte zet zich al jarenlang in om kinderarbeid en schuldslavernij in groeves in India te bestrijden. Sinds kort is Arte met het Arte Right To Education project in India ook buiten de groeves actief bezig. Dit is een project om de leefomstandigheden van kinderen in India te verbeteren met als hoofddoel zoveel mogelijk kinderen naar school te brengen.

Productie

Tijdens de Dutch Design Week kon men het prototype bewonderen. Binnenkort start de productie van de klok die in de fabriek van Arte wordt gemaakt. De klok is te koop in twee afmetingen; 24 cm en 35 cm doorsnee en is te koop via de website van sociallabel.nl.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?