Arte for India festival groot succes – Arte Groep

Arte for India festival groot succes

10 October 2018

Helmond, oktober 2018 – Als onderdeel van de jaarlijkse vrijwilligersdag van Arte organiseerde het bedrijf op zaterdag 29 september het Arte for India festival op het bedrijventerrein van Arte. Niet alleen waren de weergoden goed gezind, de sfeer was op en top! Het doel van deze dag was om geld in te zamelen voor het Arte Right To Education project in India. Samen met de donaties die rechtstreeks zijn gedoneerd via de Arte Foundation is er een totaalbedrag van € 14.326,- opgehaald.

Opbrengst

De gehele opbrengst gaat naar het Arte Right To Education project in India; een project dat de arbeids- en leefomstandigheden van kinderen in India probeert te verbeteren. Het hoofddoel van dit project is om zoveel mogelijk kinderen een kans te geven op onderwijs in zogenaamde Child Labour Free Zones.

“Op dit moment zijn we gestart in 8 dorpjes in het Zuiden van India. De komende jaren hopen we het project Arte Right To Education met steun en onze betrokkenheid verder uit te kunnen bouwen”, aldus Niels van den Beucken, financieel directeur bij Arte en één van de grondleggers van het A.R.T.E project .

Hij vervolgt: “Mocht dat lukken door goede funding, dan hopen we ‘de vlek verder uit te breiden’, naar andere landen met steengroeves. De lange termijnvisie van Arte is een zo groot mogelijke positieve impact, hiervoor is de Arte Foundation opgericht”.

Deze stichting heeft onlangs een onafhankelijke website gelanceerd, waar bezoekers allerlei informatie kunnen vinden over het project en kunnen doneren: www.artefoundation.nl. Donaties aan de foundation zijn welkom op: NL18 TRIO 0379 2488 59 o.v.v. ARTE FOR INDIA 2018

Opening biodiversiteitstuin

Het festival kreeg ook nog een officieel tintje door de opening van de biodiversiteitstuin door onder andere wethouder van duurzaamheid Antoinette Maas van gemeente Helmond. De tuin van circa 5.000 m2 is onlangs aangelegd als onderdeel van het MVO-beleid van het bedrijf en is voorzien van een poel, wandelpaden, fruitbomen, moestuin en bloemenweiden.  “Hugo van Osch is een toonvoorbeeld van een maatschappelijk verantwoord ondernemer. Als je ziet wat Arte en Hugo van Osch de afgelopen jaren hebben gedaan en hun plannen zijn, dan past dat zo in de verduurzaming van de bedrijventerreinen die we hier samen de komende jaren willen opzetten”.

Wethouder Maas vervolgt: “ Het klimaat is er beroerd aan toe, de biodiversiteitstuin moet ertoe leiden dat het weer een stukje beter wordt op het bedrijventerrein. Ook draagt het bij aan het welzijn van het personeel dat lekker tussen de middag in de tuin kan zitten”. Als bijdrage aan de tuin ontving Arte een mooi Hollands appelboompje.

Meer over het Arte Right To Education project in India: https://artegroep.nl/nl/Arte-Right-To-Education 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?