SDG 8: waardig werk en economische groei – Arte Groep

SDG 8: waardig werk en economische groei

11 November 2019

In veel landen betekent het hebben van een baan niet automatisch dat je aan armoede kunt ontsnappen. Dit moet anders. Daarom richt SDG doel 8 zich op fatsoenlijk werk voor iedereen en duurzame en inclusieve groei. Dit betekent dat iedereen die kan werken de mogelijkheid moet hebben om te kunnen werken onder goede werkomstandigheden.

Goede werkomstandigheden in de gehele waardeketen is iets waar Arte al jaren voor strijdt. De afgelopen jaren heeft Arte samen met het Ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van Mininister Kaag deelgenomen aan de onderhandelingen van het TruStone initiatief. Een initiatief om een verantwoorde productie en inkoop van natuursteen te bewerkstelligen en de structurele problemen binnen de natuursteenketen aan te pakken.

In mei 2019 is het TruStone initiatief officieel ondertekend door Arte. Samen met bedrijven, brancheorganisaties, de overheid en vakbonden helpt Arte de komende jaren om zaken als kinderarbeid, lage lonen, slechte omstandigheden en milieuvervuiling aan te pakken.

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?