SDG 12: verantwoorde consumptie en productie – Arte Groep

SDG 12: verantwoorde consumptie en productie

31 January 2020

Sustainable Development Goal 12 richt zich op verantwoorde consumptie en productie. De wereldbevolking blijft groeien, terwijl het gebruik van vervuilende energiebronnen moet worden teruggeschroefd.

Tijdens het productieproces van de maatwerkbladen wordt afval gespecificeerd tot afval. Bijna 85% van het afval bij Arte wordt gerecycled. Een gedeelte van het afval wordt verwerkt in beton voor de huizen- en wegenbouw. Andere delen afval worden na recycling opnieuw als grondstof ingezet.

Om het gebruik van vervuilende energiebronnen terug te schroeven wordt er binnen Arte uitsluitend gebruik gemaakt van elektriciteit afkomstig van windmolens. In de fabriek heeft Arte haar eigen waterzuiveringsinstallatie, waarvoor leidingwater wordt hergebruikt.

Om bij te kunnen dragen aan een beter klimaat en een groene levensstijl is Arte in 2018 de samenwerking aangegaan met EKB Nederland. Een energiemanagement bedrijf dat voor Arte de CO2 compensatie faciliteert door het planten van bomen in o.a. Bolivia en Oeganda. Op deze manier levert Arte niet alleen een bijdrage aan een beter klimaat maar wordt er ook lokaal werkgelegenheid gecreƫerd.

 

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?