Vrouwen van Steen - Monique Boetzkes – Arte Groep

Vrouwen van Steen – Monique Boetzkes

18 February 2020

Als hoofd P&O is Monique verantwoordelijk voor alles op het gebied van in-, door en uitstroom. “Bij instroom kun je denken aan werving & selectie trajecten en instroomtrajecten van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. Op het gebied van doorstroom ben ik bezig met ziekteverzuimbegeleiding, gezondheid/vitaliteit, opleidingen, medewerkerstevredenheid, functioneren, het ontwikkelen van leiderschap en flexibele inzetbaarheid. Op het gebied van uitstroom gaat het over ontslag, opvolging en langer doorwerken. Ik wilde bewust werken bij een MKB én productiebedrijf. Er wordt een product gemaakt en er is ontzettend veel afwisseling in het werk door het generalistische karakter van het personeelswerk” vertelt Monique.

Als vooropleiding heeft Monique HBO HRM & psychologie gestudeerd. “Het vorige bedrijf waar ik werkte ging helaas stoppen in 2011, toen moest ik op zoek naar iets nieuws”, vertelt Monique. Via een kennis kwam ze vervolgens in contact met Arte, en daar was op dat moment een functie vrij. “Ik had al een aanbieding voor een baan in Eindhoven maar wilde erg graag in Helmond werken. Ik zei daarom tegen Arte; ik wil graag vandaag op gesprek, anders is het te laat” vervolgt ze lachend. Zo gezegd zo gedaan, want na het gesprek werd Monique direct aangenomen bij Arte!

“Werken bij een bedrijf dat van binnenuit gedreven bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt mij trots. Niet voor de show maar omdat het zo hoort. Ik hou van de open deur-mentaliteit, binnenlopen mag altijd. Ik voel me erg betrokken bij de mensen binnen Arte en de organisatie. Met goede ideeën mag je direct aan de slag. Zoals het jaar 2019, waarin vitaliteit centraal stond door middel van workshops, vitaliteitsgesprekken, medische onderzoeken en een heuse ochtendgymnastiek.”

De komende jaren blijft Arte onverminderd focus houden op vitaliteit. Monique gaat daarnaast onder andere aan de slag met de uitkomsten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) en 360° feedback gesprekken. “Ondanks de mooie 7.9 die behaald is in het MTO, zijn er toch altijd zaken waar je nog kunt verbeteren. We houden daarom voor het eerst dit jaar 360° feedback gesprekken. Alle medewerkers hebben feedback verzameld bij hun collega’s. De uitkomsten hiervan worden besproken. We richten ons hiermee volledig op de ontwikkeling van de ‘zachte’ competenties. Dit alles past in onze managementstijl waarbij de medewerker op de eerste plaats komt. De rest komt dan vanzelf.”

Bijdragen aan de organisatie

Monique is ook verantwoordelijk voor verschillende projecten bij Arte, zoals bijvoorbeeld Social Label. In dit project krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Arte de kans om zich te ontwikkelen om zo door te kunnen stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Monique begeleidt, samen met collega Dianne, het hele proces waarbij mooie designklokken in de fabriek van Arte worden gemaakt.

Monique: “Het bijdragen aan het verbeteren van de organisatie geeft veel voldoening. Naast Social Label ben ik ook erg trots op onze jaarlijkse vrijwilligersdag. Tijdens deze dag staan veel collega’s van Arte klaar om iets goeds te doen voor een ander.”

Bezige bij

“Ik woon in een klein dorpje op het platteland met één studerende dochter, onze zoon is al uit huis”, vertelt Monique. In haar vrije tijd is ze graag in de natuur met haar man en honden. Ze maken ook lange wandelingen in binnen- en buitenland. Niet alleen bij Arte is Monique bezig met vitaliteit; “sinds de biodiversiteitstuin bij Arte is geopend heb ik thuis ook een deel van de tuin omgedoopt tot moestuin, we genieten daardoor de hele zomer van verse groenten van eigen kweek!”

Naast het wandelen in de natuur heeft Monique verschillende ‘projectjes’. “Ik ben een enthousiaste hobby edelsmid, maar houd ook van het bekleden van meubels. Wat ik zie, kan ik maken.” Monique is een bezige bij en altijd in de weer, bij voorkeur met creatieve dingen. “En als er dán nog tijd over is? Dan ga ik een boek lezen” sluit ze lachend af.

Monique is volgend jaar 10 jaar in dienst, maar wij weten zeker dat er nog vele jaren gaan volgen. Bedankt voor het leuke gesprek!

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?