Niels van den Beucken over het succes van de gedragscode van Arte – Arte Groep

Niels van den Beucken over het succes van de gedragscode van Arte

6 juni 2016

Begin dit jaar is gestart met het ondertekenen van de gedragscode. In maar liefst vier maanden tijd tekenden 20 stakeholders de gedragscode van Arte. Oftewel 80% van de doelstelling voor 2016. Dat is boven verwachting. Reden genoeg om mede-initiatiefnemer en Financieel Directeur van Arte, Niels van den Beucken, een aantal vragen te stellen.

De gedragscode: wat is dat precies?

“De gedragscode is een soort contract waarin staat dat de ondertekenaar geen gebruik maakt van gedwongen arbeid of kinderarbeid binnen de organisatie. Ook moet de ondertekenaar aantoonbare maatregelen nemen om het milieu zo min mogelijk te belasten en de CO2-uitstoot te minimaliseren. Overige punten in de gedragscode hebben betrekking op (inter)nationale wet- en regelgeving, transparantie en arbeidsomstandigheden”.

Wie is die ondertekenaar?

“De gedragscode is opgesteld voor stakeholders van Arte. Dat zijn bijvoorbeeld leveranciers, organisaties waarmee we regelmatig samenwerken of langdurige relaties mee hebben, zoals gemeenten, maar ook faciliterende organisaties als onze schoonmaakdienst of de bank”.

Waarom een gedragscode?

“De reden dat we een gedragscode hebben opgesteld voor stakeholders is,  omdat we het zeer belangrijk vinden dat wij  niet alleen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doen, maar ook anderen inspireren het óók te doen. Samen kunnen we een duurzame toekomst bouwen.

Door het contract te tekenen zijn stakeholders zich meer bewust van hun eigen maatschappelijke gedrag en verantwoordelijkheid. Daarnaast laten wij, als Arte zien dat we enkel willen samenwerken met bedrijven die onze MVO-visie delen”.

Doelstelling 2016

“Wij hebben als doelstelling gesteld 25 contracten binnen één jaar. We zitten nu al op 20 contracten binnen vier maanden, dus ik kan met trots zeggen dat we goed op weg zijn!

Bedrijven als E-quest, ING Bank, schoonmaakbedrijf Variant, transporteur van den Broek Logistics en diverse andere leveranciers hebben het contract al getekend. Dat is al super natuurlijk, maar die olievlek mag absoluut nóg groter worden!

Dus bij deze: wie doet er  nog meer mee?”.

Niels van den Beucken
Financieel Directeur Arte

Meer over MVO

Wilt u meer weten over het MVO-beleid van Arte? Download dan ons MVO-Jaarverslag met daarin persoonlijke verhalen van medewerkers over duurzaam ondernemen in de dagelijkse praktijk.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?