Klant Uitgelicht - Wim van der Ham Keukens in Den Haag – Arte Groep

Klant Uitgelicht – Wim van der Ham Keukens in Den Haag

16 juni 2016

Nico Graaf, een doorgewinterde vakman met passie voor zijn werk. Hij is 40 jaar geleden begonnen bij van der Ham Keukens, toen van der Ham nog een doe-het-zelf-zaak was. Zijn achtergrond als timmerman kwam hier goed van pas. Op het moment dat van der Ham zich meer ging richten op keukens, is Nico zich gaan bezig houden met het monteren van keukens. Inmiddels heeft hij ruim 25 jaar ervaring als verkoopadviseur en is hij tevens het eerste aanspreekpunt voor het filiaal in Den Haag. Een mooi inspirerend verhaal. Wat maakt Nico zo gedreven?

Gunfactor 

“Mensen komen hier wel eens binnen lopen met een tekening en dan vragen ze om een betere prijs. Ik draai het dan om. Mijn insteek is om er een betere keuken van te maken”, aldus Nico. Met deze basisgedachte zit hij achter zijn computer om samen met de klant tot een mooi eindresultaat te komen. “Een groot deel van de mensen dat mijn zaak binnenstapt, heeft eigenlijk nog geen idee van wat ze willen”, geeft Nico aan. Best opmerkelijk, want je zou verwachten dat mensen zich op het internet hebben georiënteerd. Hij vervolgt:  “Als ze bij ons binnen stappen zijn ze redelijk blanco; het enige wat ze weten is dat ze een keuken bij ons willen kopen”.

We vroegen hem waarom mensen naar van der Ham Keukens komen. Zijn antwoord is helder: “Dat heeft te maken met goede mond-tot-mond reclame. Wij werken met vaste aannemers en regelen alles van A tot Z. Uiteindelijk geldt dat klanten het je moeten gunnen”.

Huiselijkheid

Kenmerkend voor de keukenzaak Wim van der Ham Keukens is de huiselijke uitstraling. Als je binnenkomt heb je het gevoel een woonkamer binnen te stappen. “Dit hebben we bewust gedaan”, zegt Nico. “Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. Wij nemen ook uitgebreid de tijd voor ze, soms gaan we dezelfde dag nog inmeten alvorens we een offerte sturen. Dat is onderdeel van onze service”.

Terugname apparaten

Service staat bij van der Ham Keukens hoog in het vaandel. Onderdeel hiervan is het terugnemen van apparaten uit oude keukens. “De verwijderingsbijdrage nemen wij voor onze rekening. Het maakt onderdeel uit van ons beleid, zie het als een vorm van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”.

Duurzame producten

“Wij krijgen af een toe de vraag van consumenten of we ook milieuvriendelijke keukens leveren. Dat is ook de reden dat wij een ArteEco keukenblad in onze showroom hebben liggen”. ArteEco is een slijtvaste composietsteen die voor tenminste 50% is vervaardigd uit materialen die al een leven hebben gehad. Gerecyclede materialen worden hergebruikt en verwerkt in dit keukenblad.

Over Wim van der Ham Keukens

Wim van der Ham Keukens zit in het deel van Den Haag waar de ministeries zijn gehuisvest. Een deel van het klantenbestand bestaat uit ambtenaren van de ministeries, juristen en rechters die vragen om hun werkappartement in te richten. Het andere deel van het klantenbestand bestaat uit buurtbewoners die in een straal van 5 tot 7 kilometer wonen.

Naast Cosentino Elite by Arte is Van der Ham ook dealer van de Riverdale-keuken.

Contactgegevens:

Wim van der Ham Keukens – Den Haag
Theresiastraat 168-178
2593 AT Den Haag
070 – 383 50 10
http://wimvanderham.nl/

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?