Mannen van Steen - Rens van den Eijnden – Arte Groep

Mannen van Steen – Rens van den Eijnden

18 december 2017

In alweer de zesde en laatste 2017-editie van ‘Mannen van Steen’, geven we het woord aan de ‘jobhopper’ binnen Arte: Rens van den Eijnden.

Rens heeft zijn weg naar Arte gevonden in zijn tijd als vertegenwoordiger bij een farmaceut van dierengeneesmiddelen. Doordat de varkenspest uitbrak kon Rens zijn werk niet meer uitoefenen. “Ik kon en mocht nergens meer langs komen. Hierdoor besloot ik dat het tijd werd voor een carrière switch. “ Ik wilde een compleet andere richting in gaan.” Zo hoorde Rens dat er bij Arte Di Granito personeel gezocht werd voor in de fabriek. “Heb toen gelijk een afspraak gemaakt voor een gesprek. En wat bleek toen ik daar kwam? Dat ik Hugo al kende van mijn toenmalige vrouw!” Rens startte daarom ruim 20 jaar geleden bij Arte als lijmer. De ‘club’ was in die tijd nog klein, waardoor je ook andere taken erbij deed. Tijdens deze periode heeft Rens ook het zagen geleerd. Ook de montage kan Rens afvinken, want op deze afdeling werkte hij vervolgens een jaar, gevolgd door de tekenafdeling. We zeggen ‘jobhopper’ dan ook niet voor niets, want na zijn tijd op de tekenafdeling ging Rens de buitendienst in. Een logische ‘job switch’ gezien zijn werkervaring destijds bij de dierenfarmaceut. De buitendienst past hem duidelijk het beste, want inmiddels is hij al vanaf 2001 ‘on the road’. Alleen het polijsten heeft hij niet gedaan, maar “je kunt niet alles hebben,” lacht Rens. Wanneer zijn studie ter sprake komt, die Rens volgde voorafgaand aan zijn werk bij de farmaceut, vraagt Rens ons om niet in de lach te schieten; ‘kok’, is namelijk het antwoord. “Laten we het erop houden dat ik in de keukens gebleven ben,” voegt Rens toe. De buitendienst bevalt hem in het bijzonder door de veelzijdige klantcontacten en uitdagingen. “Wat is er uiteindelijk mooier dan je klant ( ik noem ze liever vrienden van Arte ) tevreden te stellen.” De verschillende soorten afspraken en uitdagingen zijn hier een voorbeeld van. “Zo bezoek je de ene klant voor nieuwe monsters en de ander voor een service te bespreken.” In de beginperiode deed Rens de buitendienst met één collega, maar al snel groeide de rayons en werd hij verantwoordelijk voor Zuid-Nederland. Een opdeling die nog altijd hetzelfde is.

Als Rens een dikke tien jaar in de toekomst kijkt, dan komt zijn pensioen al in de buurt. Of hij deze tien jaar zal slijten in de buitendienst weet hij nog niet. “Misschien nog wel op de serviceafdeling, dat lijkt me ook reuze interessant.”

In zijn vrije tijd heeft Rens twee favoriete bezigheden: familie en sporten. Om met zijn absolute favoriet te beginnen; Rens is de trotse vader van een dochter, een zoon én de trotse opa van drie kleinkinderen. Nummertje drie is heel recent ter wereld gekomen. Rens woont samen met Rose, met wie hij geniet van deze fantastische jaren. “Opa zijn is misschien nog wel leuker dan vader zijn. Nu kun je er veel meer van genieten. We hoeven zelf niets te doen, alleen soms op te passen,” legt Rens uit. “Sinterklaas is nu net achter de rug en dan is het gewoon leuk om te zien hoe de kleintjes daarmee omgaan.”

Voor het sporten is Rens regelmatig te vinden op het voetbalveld. Daarnaast loopt hij ook graag hard en is fitness hem niet vreemd. “Bij een zittend beroep is beweging erg belangrijk. Het hardlopen en fitnessen is fijn, omdat ik het kan doen wanneer ik er zin en tijd voor heb. Het voetballen is leuk om in groepsverband bezig te zijn. De derde helft is daarom ook altijd heel gezellig…. Die winnen we altijd en meer wil ik er niet over kwijt,” sluit Rens af!

En ik wens iedereen een steengoed 2018.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?