Klant Uitgelicht Van Manen – Arte Groep

Klant Uitgelicht Van Manen

21 december 2017

In deze editie van Klant Uitgelicht brengen we een bezoek aan Woonthema centrum Van Manen te Barneveld. We spreken met Josbert Goudriaan, ontwerp- en verkoopadvies / Salesmanager bij Van Manen. Die al in 1999 zijn carrière bij Van Manen begon als stagiaire verkoper. “Want ze zeggen weleens, als je eenmaal in de keukenbranche zit, kom je er niet meer uit”.

Iets over toen

Van Manen bestaat al sinds 1974. Wouter van Manen startten in dat jaar met de verkoop van haarden en isolatiematerialen. In 1989 komen daar keukens bij waardoor het bedrijf dermate groeit dat ze verhuizen naar een nieuwe locatie. De jaren staan het bedrijf goed. Hierdoor wisselt Van Manen in 1997 opnieuw van locatie. Ditmaal vestigen zij zich aan de Dokter W. Dreeslaan, waar ze nog altijd te vinden zijn. Het assortiment met haarden, keukens en vloeren kunnen daar beter geëtaleerd worden.

In 2010 vindt er opnieuw een grote wijziging plaats. Het WoonThemaCentrum krijgt uitbreiding met meubelen, badkamers, woondecoratie, zonwering en slaapkamers. Veel ingrediënten voor de woninginrichting kunnen hierdoor binnen WoonThemaCentrum Van Manen uitgezocht worden.

Dat voelt goed

Van Manen onderscheidt zich door, samen met de klant, toe te werken naar hun droomkeuken. Niet door de keuken die het meest oplevert samen te stellen. Daarom is “Dat voelt goed”, ook het motto. Door de opkomst van het internet, zijn klanten veel beter voorbereid op de aanschaf van een keuken. Ook wordt er meer aandacht geschonken aan het ontwerp van een keuken. “Iedereen krijgt daarom een voorstel op maat, waarbij rekening wordt gehouden met het beschikbare budget”, vertelt Josbert. “Daarnaast hebben we bij Van Manen het voordeel dat we combinatieklussen aan kunnen bieden”. Zo kan je haard worden afgewerkt met hetzelfde blad als je keuken, wat een mooie eenheid in je woonkamer creëert. “We denken graag mee over deze oplossingen. Hierdoor willen we een gevoel van betrokkenheid geven. Hiervoor is wel veel kennis voor nodig”. En die kennis heeft Van Manen dan ook in huis.

Naast de particuliere markt is Van Manen ook te vinden op de projectmarkt. Zo leveren ze keukens voor onder andere nieuwbouwprojecten, scholen en zorginstellingen. Waarbij het motto “Dat voelt goed” weer om de hoek komt kijken. Door oplossingen als verstelbare werkbladen voor rolstoelgebruikers of een vaatwasser op hoogte voor ouderen, werkt Van Manen ook bij speciale aanvragen en projecten aan een goed gevoel. “Door de combinatie van de particuliere markt en de projectmatige markt, is werken bij Van Manen Keukens erg afwisselend”, vertelt Josbert. Als we hem vragen een blik in de toekomst te nemen, vertelt Josbert dat hij verwacht dat meer keukens apparatuur met professionelere mogelijkheden krijgen. “De keuken krijgt weer meer aandacht in de woning, met aandacht voor goede apparatuur”, aldus Josbert.

Van Manen en Arte

Arte is al ruim 10 jaar leverancier van Van Manen en dat is te danken aan de prettige samenwerking. Josbert hecht veel waarde aan gemaakte afspraken die altijd worden nagekomen en dat meestal flexibel kan worden gehandeld. Uiteraard er is altijd ruimte voor verbetering; digitaal bestellen bijvoorbeeld. Wie weet Josbert, misschien bij Arte 2.0. Tot slot komt maatschappelijk verantwoord ondernemen ter sprake. Josbert erkent dat dit thema zeker belangrijk is bij Van Manen. Dit betekent echter niet dat door niet duurzaam werken, zaken geen doorgang kunnen vinden. “We zien wel dat mensen willen dat het duurzaam is, maar het mag anderzijds niet duurder zijn”.

Wij bedanken Josbert voor het prettige gesprek en wensen hem veel succes met Van Manen Keukens.

Contact

Van Manen Keukens BV
Dr. W. Dreeslaan 2
3771 RW Barneveld

Telefoon: 0342-405363
keukens@vanmanen.nl

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?