Mannen van Steen: Mike Hollanders – Arte Groep

Mannen van Steen: Mike Hollanders

13 juli 2017

In deze nieuwe editie van ‘Mannen van Steen’ geven we het woord aan Mike Hollanders: ‘Waterjet meester’ bij Arte. Onlangs vierde Mike zijn 12,5 jarig jubileum bij Arte.

In 2004 startte Mike zijn carrière in de steen-branche bij Nuovo Design in Someren. Helaas kwam zijn baan door werkafstoting al snel op de tocht te staan. Via een oud collega werd Mike getipt dat ze bij het groeiende Arte mensen zochten en binnen no time kon hij bij Arte aan de slag. In eerste instantie op de op de polijstafdeling en enkele jaren later heeft hij de overstap gemaakt naar de Waterjet.

Een topdag bij Arte

Mike typeert een topdag bij Arte als alles volgens planning verloopt en dat zijn collega’s op de eindcontrole ook op tijd naar huis kunnen. Want de grootste uitdaging bij de Waterjet is om alles binnen de tijdsplanning af te krijgen. Dit heeft alles te maken met het ‘onder controle’ houden van het materiaal. Er komt namelijk veel kracht bij kijken wanneer het steen wordt gesneden. Denk bijvoorbeeld aan het steenachtige materiaal Dekton dat net zoals keramiek heel krasvast is en daardoor heel sterk. Door deze krachten goed onder controle te houden voorkomen we breuken en scheuren in het materiaal.

Mike haalt ook veel voldoening uit de ‘specialere projecten’, waar hij zelf dan graag een fotootje van schiet om op feestjes te laten zien. Mike geeft hierbij het voorbeeld van een marmeren wastafel. “Het was een arbeidsintensieve opdracht van een kostbare grondstof. Als dan zo’n project aan je wordt toevertrouwd dan geeft dat een enorm gewaardeerd gevoel”.

In zijn vrije tijd

Mike woont in het zonnige Someren samen met zijn partner, waarmee hij al 16 jaar samen is en hun 2,5-jarige dochter Luna. Zo’n zes jaar geleden kochten zij hun eerste huis, natuurlijk voorzien van een Arte aanrechtblad. In zijn vrije tijd is Mike te vinden op de crossbaan. De tijd van wedstrijden is voorbij, maar oude liefde roest niet en daarom ook zijn crosser niet. “Het is natuurlijk wel een duurdere hobby dan bijvoorbeeld voetballen, maar voor een hobbysleutelaar nog te overzien”, aldus Mike. In vakantietijd is het voor Mike niet perse nodig om weg te gaan, hij geniet net zo lief met zijn gezinnetje thuis. Maar een mannenvakantie met de crossmotor slaat hij ook niet af. Vijf dagen lekker crossen in de bossen en dan afsluiten met een stranddagje op Lloret.

Mike’s favoriet

Zijn favoriete steen? Hardsteen! En dat is bij Mike thuis uiteraard ook te vinden, zowel in de keuken als in de bijkeuken. Natuurlijk van Arte en vanzelfsprekend door hem zelf gemaakt. “Hardsteen is tijdloos en past altijd, het was vroeger al mijn favoriet”, geeft Mike aan. Dat hardsteen een beter verzorging vergt neemt Mike voor lief, de uitstraling maakt dat ruimschoots goed.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?