Mannen van steen - Guus de Rooij – Arte Groep

Mannen van steen – Guus de Rooij

6 augustus 2018

Het is erg druk in de fabriek van Arte. Het machinepark krijgt een upgrade en de orders gaan gewoon door. Toch maakt Guus graag even tijd voor een kort interview voor de rubriek ‘De mannen van steen’, waarbij we de medewerkers van Arte centraal zetten. De vakmensen, de mensen met kennis en passie. Guus de Rooij is teamleider bij de zaag- en inslagafdeling bij Arte. Guus, die in augustus 18 jaar bij Arte werkt, hoort intussen bijna bij het meubilair.

Feeling so fly like a G6

Het is dan ook geen verrassing dat Guus bij de ‘G6’ van Arte hoort. “Vanaf begin dit jaar heeft de productie een andere werkwijze gekregen gebaseerd op zelfregulering met zes verantwoordelijken op de zes verschillende ‘stops’ binnen het productieproces. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor de zaag- en de inslagafdeling”, aldus onze Guus, één van de zes teamleiders. Wellicht ontstaat het vermoeden dat G6 zijn oorsprong vindt in het nummer van de Far East Movement “Like A G6”. Echter, bij Arte staat G6 gewoon voor de ‘grote zes’, maar dat maakt de prestatie niet minder! “Ik vind dat we op deze manier de goede weg in zijn geslagen. Heeft wel veel pijn en moeite gekost de laatste tijd door alle veranderingen. Maar ben er heilig van overtuigd dat alles goed gaat komen.” Vertelt Guus.

18 jaar geleden

Guus is gestart bij Arte toen het bedrijf nog in Deurne zat. Na een weekje proefdraaien had Guus het zo naar zijn zin dat hij nooit meer is weggegaan. Op bijna alle stations in de fabriek heeft Guus gestaan: van de lijm-, zaag- en polijstafdeling tot aan de eindcontrole. En daar blijft het niet bij. Guus zit ook nog in de personeelsvertegenwoordiging en de personeelsvereniging. Kortom, met Guus kun je alle kanten op.

Helmond Sport als achtertuin

Als we het over zijn jeugd hebben blijkt Guus eveneens flexibel. Guus is geboren in Helmond en op 16-jarige leeftijd vertrok hij met zijn ouders naar Deurne. Hier heeft hij zijn HAVO afgerond op het Peellandcollege. Na de middelbare school besloot Guus om naar de Pabo te gaan. Het leraarsvak stond Guus echter niet helemaal aan. Pas toen Arte op zijn pad kwam, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Arte verhuisde naar Helmond en hij besloot ook om naar Helmond terug te keren, met de voetbalvelden van Helmond Sport als zijn achtertuin. Niet geheel toevallig. “Arte is op dit moment mijn hobby”, lacht Guus. “Maar als ik hier niet ben, dan ga ik het liefste voetballen.” Zo is hij geruime tijd trainer geweest bij het Helmondse voetbalteam. “De uitwedstrijden namen helaas teveel tijd in beslag, maar wie weet kom ik in de toekomst nog wel terug.” Nu is Guus alleen nog in Deurne op het veld te vinden, waar hij nog steeds in zijn voormalig vriendenteam voetbalt.

Van een rustig kroegje in Helmond tot Guns N’ Roses

Zijn absolute favorieten zijn toch zijn twee dochters van 11 en 14 jaar. Daarnaast kan Guus genieten van een avondje stappen met zijn vrienden op het Havenplein. “Het hoeft niet iets speciaals te zijn, zolang we samen zijn ben ik dik tevreden”. De kickbox trainingen van zijn dochters en een rustig kroegje in Helmond zijn dan ook ruim voldoende. Dat wil niet zeggen dat Guus geen andere smaken kent. Guus is bijvoorbeeld een echte concertganger. Onlangs ging Guus met een collega van Arte naar het concert van Guns N’ Roses. Hetzelfde concert in het Goffertpark waar hij 25 jaar geleden geweest is. “De tijden zijn wel veranderd, toen waren de kaartjes 50 gulden! Anderzijds hoef ik nu niet meer met mijn vader mee”, lacht Guus.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?