Magna Glaskeramik – Arte Groep

Magna Glaskeramik

26 November 2019

Magna, gevestigd in Duitsland, produceert een duurzaam, milieuvriendelijk en exclusief materiaal onder de naam Glaskeramik.

Glaskeramik is een van de nieuwste innovatieve materialen in de architectuur en de design industrie: het materiaal is volledig gemaakt van gerecycled afval van glasproducten en wordt deels met de hand gemaakt.

Iedere plaat van Glaskeramik is anders, doordat de materialen een uniek doorschijnend effect hebben. Met iedere belichting is de plaat anders van kleur. Glaskeramik heeft verschillende kleuren met ieder zijn eigen, gerecycled materiaal.

Hoe wordt Glaskeramik gemaakt?

Glaskeramik wordt deels met de hand gemaakt. Het (afval)glas materiaal wordt, nadat het is gecontroleerd, verwerkt in het sintering proces. Hierbij worden de materiaalkorrels zodanig verhit, dat de contactpunten tussen de korrels groeien, daar ontstaat het nieuwe materiaal.

Duurzaam

Glaskeramik is een duurzaam, gerecycled materiaal. Voor de productie van Glaskeramik wordt er efficiƫnt gebruik gemaakt van grondstoffen. Het materiaal bestaat voor bijna 100% uit afval van industriƫle glasproductie.

De platen zijn gemaakt van onder andere groene bierflesjes (Heineken flesjes), zonnepanelen, blauwe mineraalflesjes en champagneflessen. De kleur van de materialen komt veelal terug in het eindresultaat, wat Magna Glaskeramik zo bijzonder maakt!

Restaurant Goud

In het restaurant van Herman den Blijker, Restaurant Goud, heeft Arte het interieur mogen realiseren. De bladen van de bar, tafels en wastafels zijn van Glaskeramik. In de tafels is de groene kleur van Heineken flesjes te zien, terwijl in de bar de glanzende bruine kleur van champagneflessen opvalt. Het resultaat is een sfeervol restaurant met een oogverblindend interieur!

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?