Klant Uitgelicht - Tinnemans Keukens – Arte Groep

Klant Uitgelicht – Tinnemans Keukens

8 juni 2017

Bij binnenkomst komt een heerlijke baklucht ons al meteen tegemoet. Want zoals op iedere vrijdag zijn de cliënten met een verstandelijke beperking van stichting PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) weer lekker aan het koken. Omdat we te vroeg zijn kijken we even rond in de gezellig aangeklede showroom. Vandaag hebben we namelijk een interview met een oude bekende van Arte: Patricia Claessen, Commercieel Directeur van Tinnemans Keukens in Ittervoort.

Van werknemer tot familiebedrijf

Het is alweer ruim 25 jaar geleden dat Fred Claessen, vader van Patricia, de keukenzaak van Jan Tinnemans overnam. Onder leiding van Fred groeide het bedrijf uit tot een professioneel bedrijf en een zeer bekende speler in de regio Limburg. Toen dochter Patricia en haar twee zusjes oud genoeg waren, mochten ze meehelpen in het bedrijf. De eerste taken bestonden uit papier versnipperen en keukens poetsen en later werkzaamheden als receptioniste/gastvrouw. Het gezin was nauw betrokken bij het ondernemerschap en zo ontstond bij Patricia de ambitie om in de zaak te stappen. Voordat het zover was, heeft Patricia eerst marketingfuncties vervuld bij Erbi te Alphen aan den Rijn en bij Van Thiel United te Beek en Donk. Daarna was ze werkzaam in de staf van ABN AMRO. Uiteindelijk zette Patricia de stap om bij Tinnemans keukens haar opgedane kennis en vaardigheden toe te passen. Inmiddels is Patricia alweer ruim vijf jaar werkzaam in het bedrijf. Met name de veelzijdigheid, het werken aan verbeteringen en de dagelijkse uitdagingen spreken haar het meest aan. Het werken in een familiebedrijf heeft voor Patricia veel voordelen. “De lijnen zijn kort en het contact is erg persoonlijk. Daarnaast is het samenwerken met mijn vader erg vertrouwd. Die vertrouwensband heb je alleen met familie”, aldus Patricia. Haar zussen zijn werkzaam buiten de keukenbranche, maar blijven toch ook betrokken bij het bedrijf. Wie weet gooien ze ooit nog een keer het roer om. “Ik zou dat erg leuk vinden om samen met hen het bedrijf verder te ontwikkelen”.

Anders dan anders

Tinnemans Keukens, actief in de provincie Limburg, gevestigd aan de A2 tussen Weert en Roermond, richt zich op een hoge klanttevredenheid door verwachtingen te overtreffen op alle vlakken. “Als familiebedrijf kun je een eigen beleid voeren en ben je niet afhankelijk van een strak verkoopbeleid. Hierdoor kunnen we snel anticiperen op interne en externe ontwikkelingen”, vertelt Patricia. Zo is er onlangs een Operationeel Manager aangenomen om de backoffice, het bedrijfsbureau, de werkplaats en de montageafdeling verder te professionaliseren. “Want enkel een keuken monteren is niet meer genoeg. De klant stelt de monteur vragen over het gebruik en onderhoud van de keuken en de apparatuur. Dit vergt goede communicatieve vaardigheden van een monteur”.

Aandacht voor mens en milieu

Er is in die 25 jaar veel veranderd aan de Torenweg, waar de zaak is gevestigd. Toentertijd werkten er drie medewerkers in de keukenzaak. Vandaag de dag telt Tinnemans Keukens 22 medewerkers en is de showroom gegroeid naar een oppervlakte van 2200 m2. Dat is echter niet het enige wat opvalt. Bij Tinnemans schenken ze naast keukens ook veel aandacht aan mens en milieu, aldus Patricia. Daarnaast denkt men bij Tinnemans Keukens ook na over de wereld die aan de volgende generatie wordt doorgegeven. Daarom staat het hele dak vol met energiecollectoren, rijdt men elektrisch, is de complete halogeenverlichting in de showroom vervangen door ledverlichting en is het bedrijf actief bezig met het scheiden van afval. Verder bieden ze de eerder genoemde koks uit het PSW-programma de mogelijkheid om een bijdrage te leveren. Bovendien kiest Tinnemans Keukens alleen voor partners die FSC gekwalificeerd zijn en daarnaast ook oog voor het milieu hebben. Al ruim 14 jaar is Arte de bladenleverancier bij Tinnemans Keukens. Destijds is voor Arte gekozen wegens de bereikbaarheid en het gedeelde MVO-gedachtegoed. Patricia merkt op dat nog niet alle klanten hiernaar vragen. Toch denkt ze dat MVO bij steeds meer afnemers in de keukenbranche belangrijk zal worden. “Mensen zijn weliswaar bereid om bewust te kiezen voor een maatschappelijk verantwoord product, maar dan moet het wel goed worden uitgelegd, Arte ondersteunt ons hierin. We zijn erg tevreden over de samenwerking met Arte. Als er ooit punten van discussie zijn weten we elkaar te vinden”, vertelt Patricia. “Arte biedt trainingen aan, we hebben korte lijnen met de vertegenwoordiger en het bedrijfsbureau en hebben een mooie op maat gemaakte monsterpresentatie ter beschikking”. Ook spreek het Patricia erg aan dat de directeur van Arte zo betrokken is en in het ‘veld’ staat.

Over Tinnemans Keukens

In de sfeervolle showroom van Tinnemans Keukens (ruim 2.200 m2) te Ittervoort, treft u een groot assortiment aan van prachtige kwaliteitskeukens met onuitputtelijke mogelijkheden in stijlen, materialen en prijsklassen.

Tinnemans Keukens
Torenweg 11
6014 DE Ittervoort
T. 0475-566050
E. info@tinnemanskeukens.nl
www.tinnemanskeukens.nl

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?